Min Mening: Der sker alt muligt


Min Mening: Der sker alt muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Peter Brusendorff, Tåsinge
Peter Brusendorff
Debat FAA. 

I 1989 var jeg i Moskva i tre uger. Jeg var en del af det der hed "Go East", et ungdomsinitiativ der aktivt og fredeligt arbejdede for en tilnærmelse mellem vest og øst. Grupper af vores ungdom rejste til destinationer rundt i det enorme Sovjetunionen og levede med de lokale. Efter tre ugers tid samlede alle sig i Moskva for at slutte turen af. Snakke, synge, spille og optræde sammen med nye venner i omgivelser, der var foruroligende fremmede, men også gæstfri og imødekommende.

Min del af projektet var at hjælpe dem, der kom til Moskva fra opholdet i det store rige. Tage imod og vise til rette, komme plaster på og hjælpe med at afvikle koncerter sammen med nye russiske musikervenner og artister.

Det var en fantastisk tid, og intet ville have været muligt i millionbyen fjernt fra min virkelighed uden helhjertet hjælp fra Irina, der var koordinator i Gorki Park, Moskva. Udover Irina, Katja, der husede os, og Security-Gennady, fik jeg mange bekendte og sågar venner blandt de lokale musikere, der begejstret tog imod kollegaer fra vores del af verden.

Enkelte har jeg stadig kontakt med - og det er en gave. Jeg hører, hvordan de har klaret sig med deres musik og liv. Jeg hører, hvordan verden ser ud fra deres side af det, der engang var jerntæppet.

Seneste nyt fra Sergey i Moskva er, at han glæder sig over, at Goutha (en del af Damascus, Syrien) endelig er befriet for Nato-terrorister.

Jeg lader den lige stå lidt tid.

Nato-terrorister. Her havde jeg lige læst, at det er nogen andre, der er terrorister, men så ser jeg, at det er mig.

Sådan bliver verden større på et splitsekund. De paroleagtige udsagn og påstande, jeg kender fra den danske og vestlige presse, smuldrer.

Dig og mig og vores regering er Den Store Satan i deres hverdag. Vi kommer og smadrer deres hverdag, bomber deres byer, dræber store og små og sender millioner på flugt. Ukritisk følger vi trop, når USA spiller globalt politi, men uden bemyndigelse. Vores militær må ud af Mellemøsten omgående. Vi har ingen lovlig grund til at være der.

Der var ingen masseødelæggelsesvåben. Der var ingen russisk nervegift. Der var ingen giftgas. Det blev aldrig forår. Hvordan kan vi være så ukritisk medløbende, købe løgn på løgn på løgn og sætte verdensfreden på spil. Er der da ikke en voksen tilstede herhjemme?

Lad verden klare konflikter og problemer uden at komme farende med løsninger ingen har bedt om - udover våbenfabrikanterne.

Lad os bruge ressourcer på at danne og uddanne ungdommen her hvor vi bor, så de kan sørge for, at vi imødeser en fredelig fremtid. I god ro og orden dyrke vores jord og venskaber på forsvarlig vis. Lad vores fremmeste eksportvare blive højskoletanken. Sådan kan vi bidrage til verdens fremgang.

Lad verden klare konflikter og problemer uden at komme farende med løsninger ingen har bedt om - udover våbenfabrikanterne.

Min Mening: Der sker alt muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce