Min Mening: De svageste betaler prisen for politikernes spareiver


Min Mening: De svageste betaler prisen for politikernes spareiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anne Marie Larsen, Vormark
Michael Bager
Debat FAA. 

Christine går i biffen og får rullet håret op. Overskrift fra Fyns Amts Avis fredag 16. november. Hele livet kæmper vi alle for netop det, vi mener, vi ikke kan leve uden - job, mand/kone, børn, møbler, bøger, rejser, villa, Volvo og vovse, eller bare retten til hver uge at få rullet sit hår op og sat.

Når man så endelig har fået det hele eller i det mindste det, der var muligt, så skal man af med det igen, for nu er man blevet så gammel, at man ikke selv magter at passe det, man skal "drosle" ned, flytte i noget mindre, for så til sidst at ende på et eller andet plejecenter. Plejecentrenes personale gør deres bedste.

Tænk at nogen kan synes, at menneske, der har arbejdet og betalt skat hele livet, ikke har fortjent at have det, de selv har kæmpet for?

Når man så som i Svendborg Kommune også fratages den sidste værdighed, retten til at få sit hår passet, eller til selv at bestemme, at man gerne vil fra punkt A til B, så synes jeg, man er gået alt for langt i sin iver for at lade alle besparelser gå ud over de svageste i vores samfund.

Besparelser, der er påført kommunens borgere via politikernes tåbelige jordkøb, brug af konsulenter med flere tåbeligheder. Man planlægger diverse flytninger af kommunale kontorer, gymnastiklandsmøde m.m.m. og lader børn, ældre, handicappede og socialt udsatte betale gildet.

Og nej, jeg tror ikke på, at man, som DF gerne vil have os til at tro, kan give flygtninge skylden. Der er noget helt galt med politikernes holdning til disse svage grupper; de mangler empati og indsigt. Sammenholdt med deres dårlige forvaltning af vores alles penge og deres manglende respekt for samme, mener jeg, skylden skal søges hos dem.

Også sammenholdt med deres og andre juhu-menneskers ringe indsigt i livsbetingelserne for samme grupper, en påstand bygget på, at jeg tidligere på året kom til at sidde sammen med en politisk kommentator, som troede, at Flextrafik fungerede som almindelig taxa-kørsel, og i øvrigt mente personen også, at personens bedsteforældre, der har over en million kroner, ikke skulle have billigere mad.

Det var nu heller ikke det, jeg mente, hvis personen havde lyttet, ladet mig tale færdig, så mente jeg, det var/er uanstændigt, at kommunens ansatte i rådhuset kantine kan købe frisklavet mad ad libitum for lidt over det halve af, hvad pensionister betaler for ugegammelt vacuumpakket mad i faste mængder. I det mindste burde de betale lige så meget som pensionisterne. Måske kunne man spare skatteborgerne en del penge ved at servere det samme i kommunens kantiner, som man leverer til pensionisterne og til samme pris?

For år tilbage oplevede vi nogle yngre (35-40 årige) mennesker i morgen-tv argumentere for, at deres forældre enten skulle overlade deres store hus til dem eller sælge det og give pengene til dem, for de havde klart mere brug for det end forældrene.

Tænk at nogen kan synes, at menneske, der har arbejdet og betalt skat hele livet, ikke har fortjent at have det, de selv har kæmpet for? Ikke fortjener at få ordentlig mad til rimelige penge på lige fod med de kommunalt ansatte? Er det den samme slags holdninger, den samme ringeagt, der ligger til grund for at fjerne eller forringe den populære klippekortsordning?

Hvor lavt kan de falde?

Min Mening: De svageste betaler prisen for politikernes spareiver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce