Midt i en krisetid


Midt i en krisetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø

Selv om det ser dystert ud med forurening, drivhusgasser og økonomisk krise, er der lyspunkter. Den kommende amerikanske præsident Obama har sammensat en regering, som for alvor vil bekæmpe Amerikas enorme olieforbrug, som er verdens største forurener. EU-landenes planer om at mindske drivhusgasser er glædelig. I Tokyo og mange andre storbyer er det forbudt at køre med benzinbiler, og elbiler får gode forhold med parkering og strømforsyning.

I Danmark har Folketinget besluttet at bygge verdens største vindmøllepark i Kattegat og ligeledes en i havet uden for Esbjerg. De vil kunne forsyne tusindvis af husstande med el og til kommende elbiler. Der vil også være strøm til brint til brintfyr og kommende brintmotorer, da den overskydende el kan lave store mængder brint. Disse mange forureningsfrie investeringer er de bedste julegaver til os alle.

Der er håb, tro og optimisme at spore i mange lande.

Der er fortsat mange uløste problemer. Hvornår bliver alle skibenes dieseldrevne motorer afskaffet? De skal erstattes af brint som drivkraft og andre forureningsfrie brændstoffer. Nye undersøgelser viser, at jordens tusinde skibe bruger lige så meget olie og benzin som klodens en milliard benzinbiler! Værst er det, når skibsfarten går konkurs på grund af oliemangel. Så vil millioner mennesker lide nød, når forsyninger af fødevarer udebliver. De øjeblikkelige faldende oliepriser kan ikke afværge hverken skibsfartens og flyenes og alle olieforbrugende motorers store forbrug af olie.

Med de nye glædelige toner, der lyder fra mange lande om at gøre noget ved miljøet, er der udsigt til, at vi, der lever i dag, og vore børn kan undgå yderligere ødelæggelser af vor klode. Det kræver selvfølgelig, at landene accelererer miljøindsatsen på alle fronter.

Midt i en krisetid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce