Meyers betalte lovprisning


Meyers betalte lovprisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I mange år har jeg næret en stor begejstring for specielt to tv-formidlere, nemlig Søren Ryge og Claus Meyer. Søren Ryge anser jeg for at være smågenial. Jeg ved godt, at mange får røde knopper, når de hører hans navn, men når man i årevis kan sende fjernsyn hjemme fra sin have og variere indholdet af programmerne hver eneste gang, må man have særlige evner. Hvad enten han fodrer sin økologiske gris, forsøger at følge med i Søren Gerickes småfilosofiske talestrøm, eller han planter blomster i en Fibonacci-spiral i haven, sidder jeg foran skærmen og suger til mig. Desuden har vi som tv-seere sammen med Søren Ryge besøgt mange spændende haver og naturområder i Danmark og andre nordiske lande. Sidst, men ikke mindst, har han præsenteret os for mange sjove og lidt skæve personligheder, som navnlig synes at leve deres liv i landområderne. Men disse personligheder bliver altid behandlet med respekt, man sidder aldrig og krummer tæer over, at de udstiller deres liv på skærmen.

Claus Meyer vil jeg nok ikke kalde genial, men hans begejstring for de gode råvarer har hidtil virket ægte og inspirerende. For tiden kan vi hver tirsdag følge ham på ture rundt i landet, hvor han laver retter med lokalt præg. For nylig besøgte han Faaborg, hvor han lovpriste de pragtfulde asparges, som de dyrker i byen. Men i sidste uge kunne man her i avisen læse, at Faaborg Turistforening havde betalt 175.000 kr. for at få ham til at komme til byen og lave mad.

Nu er jeg ikke helt naiv. Jeg ved godt, at Melodi Grand Prix afholdes i provinsen, fordi de store jyske byer spytter masser af penge i begivenheden, og jeg ved også godt, at håndboldpigerne kun spiller i haller, hvor byerne betaler et pænt beløb til Dansk Håndbold Forbund. Jeg er sådan set heller ikke i tvivl om, at pengene er givet godt ud, hvis man betragter det som en reklamemæssig investering, men jeg troede bare ikke, at Claus Meyer i den grad ville prostituere sig selv. I princippet kan man vel forestille sig, at hvis McDonald's i Svendborg var villig til at betale 175.000 kr. til Claus Meyer, så kunne vi risikere at se ham lovprise de såkaldte madprodukter, som det firma fremstiller. I så fald ville der virkelig være tale om, at man kan bøje sig for dybt for at samle penge op fra gaden.

Fordi Claus Meyer har skuffet mig så dybt, vil mistanken også plage mig, næste gang Søren Ryge stikker en pose blomsterfrø eller en ny hækkeklipper op i kameraet.

Er han også betalt? Har firmaet, der sælger blomsterfrøene eller firmaet i Lysbro, der laver haveredskaber, også betalt ham for at lovprise deres produkter på fjernsynet?

Det ville næsten ikke være til at bære.

Meyers betalte lovprisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce