Mange store planer på plads


Mange store planer på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Synspunkt

Af regionsrådsformand Carl Holst (V)

n 2008 var regionernes andet leveår. Og mens 2007 var præget af opvarmning ? så blev det forgangne, året hvor vi i Region Syddanmark for alvor fik taget fat på vores opgaver og vedtaget planer, der peger fremad på de opgavefelter, vi tager os af. Et bredt flertal i regionsrådet fik en solid plan på plads for fremtidens sygehuse i Region Syddanmark.

Planen indebærer, at der bliver etableret store akutsygehuse i Odense, Svendborg, Kolding, Esbjerg og Aabenraa. Om få år vil et stærkt hold af speciallæger være parat til at tage sig af alle akutte patienter på de fem sygehuse. Som akut patient vil man her døgnet rundt blive mødt af de dygtigste læger, vi har. Det betyder tryghed for den enkelte patient.

For en del syddanskere bliver der længere til et akutsygehus, end der er i dag. Derfor vil vi også styrke den præhospitale indsats med flere læge- og akutbiler. Læger og dygtige ambulancefolk vil oftere end i dag kommer til skadestedet og begynde den livgivende behandling allerede der. I forbindelse med den nye sygehusstruktur oplevede vi en vigtig sejr for få uger siden. Regeringens ekspertudvalg indstillede, at vi får stats-penge til at bygge et helt nyt universitetshospital i Odense til seks-syv mia. kr. Som den eneste region får vi mulighed for at bygge helt nyt fra bunden. Den 27. november var derfor en rigtig festdag. Da besøgte vi den mark lige bag Syddansk Universitet, hvor det nye universitetshospital vil skyde op om nogle år. Et sygehus for alle syddanskere uanset om de kommer fra Tønder, Taulov eller Tåsinge. Det bliver et enormt projekt og et fantastisk spændende projekt, som vi kommer til at bruge rigtigt mange kræfter på i de kommende år.

Men det er ikke kun i Odense, der kommer til at ske noget. Også rundt på regionens mange andre sygehuse vil der blive bygget om og bygget ud. Så der bliver optimale betingelser for patienter og medarbejdere. 2008 blev også året, hvor Folketinget satte det udvidede frie sygehusvalg ud af drift. I Syddanmark har vi erstattet det med vores egen garanti. Den sikrer, at syddanske patienter ikke bliver sendt ud i et bundløst ventelistehelvede. Men i stedet for at behandle alle lige hurtigt, kommer de mest trængende forrest i køen. Det betyder, at alle syddanskere nu kommer i behandling inden for tre måneder. De mest syge kommer til gengæld til inden for en måned, mens kræft- og hjertepatienter kommer til endnu hurtigere.

På det sociale område har vi også fået taget hul på en vigtig diskussion. For hvordan skal boligerne til vores handicappede medborgere se ud i fremtiden?

Vi kan lige så godt indrømme, at mange af vores boliger er utidssvarende. Borgere med et handicap skal bo ordentlig. Det skylder vi dem. Regionsrådet har derfor nedsat et udvalg, som næste år skal udarbejde en plan for at skaffe tidssvarende boliger.

Mange store planer på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce