Mange brikker skal på plads


Mange brikker skal på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mellemøsten

Af Henrik Nedergaard, Sankt Jørgens Vej 41, Svendborg

n Som et svar på mit indlæg om Israel og Hamas har hr. Uffe Nissen udbredt sit syn på sagen i herværende spalter.

Den israelske hærs pressetjeneste må være begejstrede over at have en så lydig pennefører her. Jeg vil mene, at det ikke tjener fredens sag ensidigt at vælge den ene parts version af historien. Det vil jeg gerne uddybe.

En tilbagetrækning fra de besatte områder er en god idé, uanset hvordan Israel tolker forskellige FN-resolutioner. Men indrømmet, det er kun en del af puslespillet. Det er også nødvendigt, at Israels omverden, fjender om man vil, anerkender staten Israel.

Spørgsmålet er så, hvor grænserne skal gå? Hvis vi taler om en to-statsløsning, skal Israel så udgøres af de områder, landet oprindeligt fik tildelt af FN? Eller skal grænsen gå, hvor israelerne selv bredte den ud til i 48?

Og endnu et vigtigt spørgsmål skal og må løses; ellers bliver der ingen fred. Det er spørgsmålet om de fordrevne palæstinenseres ret til tilbagevenden til deres egen jord. Dette spørgsmål skal løses, enten i form af konkret tilbagevenden eller en kompensation, som kan accepteres af de fordrevne selv.

Endelig skal også spørgsmålet om Jerusalems status finde en løsning. Så der er mange brikker, også flere end disse, der skal falde på plads. Det kan synes håbløst, men min pointe var at finde en indgangsvinkel for den danske politik på området, der øger håbet om fred frem for at mindske det.

I den forbindelse synes jeg det er værd at lytte til den israelske fredsbevægelses kritik af den israelske hærs fremfærd i Gaza.

Og det er håbløst at støtte et angreb på Gaza, som mest af alt handlede om at fremstå som handlekraftige i den israelske valgkamp.

Det tragiske er jo, at hver gang Israel farer sådan frem, stålsætter de deres modstanderes modvilje og styrker de mest radikale religiøse grupperinger. Så fat det dog!

Mange brikker skal på plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce