Lokaldebat: Nedrivning eller ej


Lokaldebat: Nedrivning eller ej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Svend Aage Sørensen, Nordre Løkkebyvej 22, 5953 Tranekær
Billede
Debat FAA. 

Læserbrev: Synspunkterne for og imod nedrivning af Østergade 46 og 48 ruller hårdt mod kysten i disse tider. Det er godt, at vi her på Langeland endelig har fundet et emne, som vi alle kan forholde os til.

Rudkøbing by har desværre udviklet sig helt forkert. I alle byer findes centrumpladsen tæt på, hvor også bylivet udleves. Rudkøbings torveplads har førhen været en central plads i byen, flot placeret foran byens rådhus, hvor mange mennesker havde ærinde. Nu, hvor også apoteket er flyttet, er det blevet en øde og trist plads beliggende i udkanten af byen.

Brugsens plan om at lave en plads på et centralt sted i byen er god. Den kunne give plads til den del af bylivet, som giver byen farve i kinderne, musik, tovedage, teater, udstillinger m.v.. Det koster et par huse, som alligevel ikke har den store bymæssige værdi. Det kostede også en gammel arresthus-bygning for at få indblik til den smukke kirkebygning, som lå gemt af vejen bagved - et godt bytte.

Mit dilemma er bare det, hvis Brugsen skal bruge pladsen til flere parkeringspladser, så er jeg imod nedrivning. Der er rigeligt med parkeringsmuligheder i Rudkøbing, ellers kan det gamle torv åbnes for parkering, juletræet kan sagtens være der også.

Et andet dilemma, jeg ikke har det så godt med, er, at byens centrale torv så vil blive ejet af en privat virksomhed. Det bør være kommunen, som har en råderet over byens centrale pladser, således at sol og vind kan fordeles ligeligt blandt brugerne.

Lokaldebat: Nedrivning eller ej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce