Lokaldebat: Måske skulle vi overveje selvstændighed?


Lokaldebat: Måske skulle vi overveje selvstændighed?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Valle Hansen, Ramsherred 5, 5900 Rudkøbing
Tim Kildeborg Jensen/©Tim Kildeborg Jensen
Debat FAA. 

Læserbrev: Kommunal udligning - drop det! Lad de rige københavnske kommuner beholde deres skattekroner. Til gengæld er der god grund til at kigge på, hvad vores egne skattekroner egentlig bliver brugt til.

I runde tal skal Langeland Kommune klare sig for 1 mia. kr., som vi langelændere betaler i kommuneskat. Til staten betaler vi nok mindst et tilsvarende beløb i skat og moms. Men hvad får vi egentlig for de penge?

Lad os først kigge på justitsministeriet, som politi hører ind under. Politiets tilstedeværelse på øen er at sammenligne med storkebestanden - altså, uhyre sjældne gæster.

Udlændinge- og integrationsministeriet: De få flygtninge, vi har på øen, kan vi nok selv klare uden hjælp ude fra. Langelændere er eksperter i integration gennem mangeårigt tæt samarbejde mellem indfødte og tilflyttere.

Trafikministeriet: Den eneste statsvej, vi har på øen, er de syv kilometer mellem Rudkøbing og Spodsbjerg - og så en gammel udslidt bro. Med en mindre broafgift skulle de udgifter sagtens kunne dækkes.

Forsvaret - undskyld mig, men hvem skulle vi forsvare os imod? Siden Langelands bidrag under den kolde krig i tresserne, har der ikke været behov for noget forsvar. Uddannelse - ingen institutioner på øen. Sygehus - lukket for længst. Fiskeri og landbrug - lad dem passe sig selv. Og sådan kan man jo blive ved.

Ergo - afskaf statsskatten, og sæt momsen ned til 5 procent. Således behøver vi slet ikke gå tiggergang hos de rige kommuner og hos indenrigsministeriet.

Kære Tonni: Tag lige de argumenter med dig næste gang, du skal besøge Ammitzbøll-Bille. Som vi sagde i gamle dage, når promillerne steg: Frit Fyn til Ejderen og Langeland ud af NATO. Eller skulle vi måske overveje selvstændighed?

Forkortet af redaktionen.

Lokaldebat: Måske skulle vi overveje selvstændighed?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce