Liv eller død


Liv eller død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Organdonation

Skal vi ikke i 2009 tage debatten omkring organdonation, og aktiv dødshjælp op på den indenrigspolitiske dagsorden?

Lone Dybkjær, MF og sundhedsordfører for Det radikale Venstre, mener, at alle automatisk skal blive donorer, når de fylder 18 år. Tal viser, at 87 pct. af befolkningen er positive over for organdonation, men alligevel er kun 10 pct. tilmeldt donorregistret.

2008 blev et blodigt år, omkring 400 trafikdræbte. Det må kunne få Etisk Råd til alvorligt, at tage organdonation op til fornyet overvejelse, for der er akut brug for flere organdonorer i Danmark.

Hvorfor skal sunde organer gå til spilde, fordi vi ikke i tide får tilmeldt os donorregistret og lader mennesker dø, fordi de ikke kan få de livsnødvendige organer.

Omkring aktiv dødshjælp har Ole Hartling læge og tidligere formand for det Etiske Råd udtalt: »At give aktiv dødshjælp er at give magt over mere, end man kan magte. Men at give et menneske, der er trængt, omsorg og at turde være hos det menneske, det er en magtudøvelse, der om jeg må sige, kan magtes«.

Til det kan man sige. Vi er som psykologisk fænomen utrolig ambivalente, idet vi tillader os selv at holde kunstigt liv i mennesker, men ikke at lade dem gøre brug af en kunstig måde at afslutte det på.

Derfor mener jeg at en seriøs debat omkring disse to problematikker, ville være til stor gavn for samfundet, ikke mindst for dem, der ligger og venter på et organ, for at få et nyt liv. Og for dem der er så syge, at de gerne slipper for deres lidelser.

Liv eller død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce