Kvalitetsreform med indhold


Kvalitetsreform med indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygepleje

DET ER GLÆDELIGT, at der igen tænkes stort på sygehusområdet. Det er godt for patienterne og for det personale, hvis arbejdsplads det i fremtiden bliver. Man kan allerede se de funktionelle bygninger for sig med enestuer og hightech og alle specialerne og de højt uddannede specialister, ja, kvalitet over hele linjen. Tænk, om vi kunne opnå at få et sygehusvæsen, der igen stod respekt om.

DER ER IKKE noget i vejen med visionerne om byggeri i milliardklassen. Men hvad med indholdet?

Kunne det tænkes, at et planlagt sygehusvæsen i verdensklasse kunne udarte sig til at blive en kolos på lerfødder? Det er meget tænkeligt, hvis ikke snart der gøres noget alvorligt med hensyn til at uddanne sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale til at imødekomme fremtidens store udfordringer.

DET ER BLEVET sagt, at sygeplejersker selv er med til at »tale faget ned« ? specielt i forbindelse med konflikten i forsommeren 2008. Vi har dårligt arbejdsmiljø, stress, ringe løn og jeg ved snart ikke hvad. Det trækker ikke nye ansøgere til sygeplejefaget ind i uddannelsen. Nej, men det er da ikke forkert, for forholdene er jo sådan. Tænk på at der var afdelinger, der end ikke kunne stille med et nødberedskab, dvs. at sygeplejersker i deres dagligdag var færre på arbejde, end man ville have været, hvis der skulle have været planlagt med et nødberedskab.

Der skal meget fantasi til at forestille sig, at sådanne forhold kan medvirke til at skabe et godt arbejdsmiljø? Eller at stressniveauet kan holdes på et acceptabelt niveau? Ikke sandt?

SÅ KÆRE POLITIKERE og arbejdsgivere skal vi hjælpe hinanden med i fællesskab at »tale sygeplejerskefaget op«? Der er brug for jeres indsats og medvirken til at skabe gode forhold for studerende og undervisere. Fjern derfor taxameterordninger og lignende, så der igen kan blive plads til udvikling og kreativ udfoldelse på professionshøjskolerne. På sygehusene og i omsorgscentrene ønskes der opbakning til klinisk vejledning i øget omfang. De studerende har også brug for, at der skabes gode, effektive og billige transportmuligheder på deres færden rundt i regionens veje og afkroge. Vi vil gerne medvirke til, at de studerende fastholdes i studiet. På den måde kan vi sammen medvirke til, at rekruttere, uddanne og fastholde kvalificerede sygeplejersker til det samlede regionale sundhedsvæsen til gavn for patienterne.

Kvalitetsreform med indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce