Kend historien


Kend historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaza-krigen

Af Peter Seligmann, Enghavevej 22,Svendborg

n »Den rivende strøm kaldes voldelig

Men flodsengen der snævrer den ind

Er der ingen der kalder voldelig.«

(citat B. Brecht)

Magtesløse ser vi til, mens Israels overlegne krigsmaskine invaderer Gazastriben. Frustrerede hører vi Søren Espersen historieløst udlægge teksten, så enhver idiot måtte kunne begribe det: Hamas sender raketter ind over Israel, som handler i berettiget selvforsvar. Som om der var tale om et lige og jævnbyrdigt forhold. Men der er ingen lighed mellem de få uskyldige jødiske ofre for Hamasraketterne og de hundredevis af sagesløse dræbte palæstinensere.

Og historien startede ikke hverken med Hamas? raketter eller Israels invasion. Sidste afgørende kapitel begyndte i 1948, da den vestlige verden for at sone sin brøde mod jøderne fordrev palæstinenserne fra deres jord og der oprettede den israelske stat. En absurd idé, som palæstinenserne stadig betaler prisen for. (Mere logisk havde det været at oprette Israel et sted i Tyskland.)

Nu ligger Israel i Palæstina. Det bliver vi alle nødt til at acceptere.

Men skal der blive fred må verdenssamfundet sone sin historiske brøde mod palæstinenserne fra 1948 og tilvejebringe et nyt grundlag for sameksistens. Startende med her og nu at tvinge den undertrykkende part, Israel, til at stoppe sine uhyrligheder mod uskyldige civile i Gaza.

Kend historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce