Kære svinebaroner - festen er slut!


Kære svinebaroner - festen er slut!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø

Kendsgerningerne er:

1. Jordpriserne stiger fra 2009 ikke mere 10 procent pro anno, og derfor kan der ikke længere trækkes friværdi ud til at få driftsregnskabet til at hænge sammen.

2. Salgspriserne modsvarer ikke produktionsomkostninger i Danmark. I 2008 måtte der bindes 3,80 kr. i halen på hvert kilo gris. (Produktionsomkostninger 12,80 kr. Salgspris 9,00 kr.) (Kilde Landbrug Fyn 22.dec. 2008)

Svinebaronerne havde en mio. kr. i underskud i gennemsnit. Men bare rolig: Underskuddet kan trækkes fra på selvangivelsen. Skatteyderne betaler for erhvervsdrivendes grådighed og chancerytteri i skattelovgivningens gråzoner. Vi har vel et velfærdssamfund.

3. Politikerne har længe set, vinket med vognstangen og har derfor det seneste års tid stillet så strenge miljøkrav til bl. a. luftrensning, at der ikke kan opstilles et fornuftigt budget for nye produktionsanlæg.

4. Brasilien, Rusland og Ukraine kan i løbet af kort tid forsyne eksportmarkederne til lave priser. De behøver jo ikke sejle sojabønnerne halvvejs rundt om jordkloden, som den danske svineproduktion er nødt til.

Festen er slut. Og godt for det. Grænsen for, hvad miljøet og danskerne kan tåle af gylle, var med 26 mio. årlige slagtninger i vores lilleputland var forlængst overskredet. For meget og for lidt fordærver alting.

»Hvad med vores ære. Skal vi nu hænges ud som småsvindlere?« Spørger I kære svinebaronerne.

Svar: Køb en medierådgiver, der får jer til at stå frem i medierne og sige, at I har set det fornuftige i at sætte miljø øverst på dagsordenen. Ligesom den kære leder Anders Fog Rasmussen. På den måde kan I komme ud af det med æren i behold og ikke risikere hævn og udstødelse i befolkningen.

Som I ved, ligner mennesket meget grise: Hvis de lugter blod bliver de kannibaler.

Kære svinebaroner - festen er slut!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce