Juleudsmykning


Juleudsmykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NOGLE DAGE før havde jeg lovet at passe tre af mine børnebørn et par timer eller lidt mere en eftermiddag, så de travle forældre dels kunne passe deres arbejde, dels få klaret nogle absolut nødvendige juleforberedelser.

Nu var det tæt på jul, så det havde været meget naturligt at bruge lidt af eftermiddagen på at gå tur i den juleudsmykkede Faaborg. Det måtte være en sand fryd for dem at gå og se på de smukt og fantasifuldt pyntede julevinduer med sne- og nisselandskaber, elektriske tog, nisser der kan bevæge sig, og meget andet godt. Men nej, jeg vidste godt, at den gik ikke. Det ville ikke blive nogen succes. For igen i år - med en enkelt undtagelse eller to - er det lykkedes forretningerne i Faaborg at pynte til jul på det mest kedsommelige. Lidt glaskugler, plastikgran, blege plastikstjerner og andet stiligt og blodfattigt, ikke noget med spræl, sjov og hygge. Det virker, som om den såkaldte pynt er hængt op af sur pligt og helt uden julens glød. Den fælles julebelysning og juletræerne kan jeg vældig godt lide, men resten - d.v.s. de enkelte forretningers udsmykning - har stort set været jammerlig.

NU ER DET SÅ, at vi kunne glæde os over, at formanden for handelstandsforeningen i Faaborg - Lars Pedersen - i slutningen af november udtalte til pressen, at der skal nedsættes et juleudvalg i byen, som skal udvikle idéer for nye aktiviteter i juletiden, så Faaborg kan blive kendt som Julens By. Det skal være sådan, at folk skal have lyst til at rejse langvejs fra for at opleve julen i Faaborg. Byen skal bugne af julelys og aktiviteter, som skal gøre Faaborg til julens Mekka.

JAMEN DET ER da glædeligt og på tide, at der sker noget på den front - bedre sent end aldrig. Og så tror jeg forresten slet ikke, det behøver at koste kassen, for i stedet for at investere i mere julebelysning kunne den enkelte forretning investere sin egen arbejdskraft i spændende og stemningsfuld udsmykning af vinduer og forretning. Allerbedst med noget, så børnene får lyst til at tage med forældrene ud og handle. Og der skal ikke meget til, før juleudsmykningen i Faaborg kan blive betydeligt bedre end den i både Odense og Svendborg, skulle jeg hilse og sige.

HVIS FAABORG Handelsstandsforening så ovenikøbet kunne lægge pres på den/de, der har ansvaret for Klokketårnets automatiske klokkespil og måske få valgt nogle melodier, der passer til årstider og højtider, ville meget være nået. Det er nærmest til grin, at det stadig her i december er »Det er i dag et vejr, et solskinvejr ....« der lyder kl. 12 og »Jeg ved en lærkerede ..«, som spilles kl. 16. Jeg har ellers fået indtryk af, at klokkespillet nu kodes digitalt, så hvor svært skulle det være at lave lidt variation.

Jo, der er god brug for et juleudvalg. Og husk: Nu er der kun 12 måneder til jul, så det haster.

Godt Nytår.

Juleudsmykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce