Invester i Afrika


Invester i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulande

Vi danskere vil gerne hjælpe u-landene. Det viser vi bl.a. ved at give penge til indsamlinger og donere en ged eller en brønd ved juletid. Men når julen er ovre og gaverne givet, er der stadig en tænderskærende forskel på livsvilkårene i I- og U-lande. Desværre har forskere som Martin Paldam, professor på Århus Universitet, vist, at hjælp givet som gaver og hjælpeprojekter ikke giver nogen mærkbar udvikling i det lange løb. Det, der for alvor kan være med til at løfte et samfund ud af elendigheden er udvikling af erhvervslivet, jobskabelse og samhandel.

Mit nytårsønske for 2009 er derfor, at regeringen vil gøre alvor af at omlægge u-landspolitikken, så den i højere grad fokuserer på investeringer og erhvervsudvikling. Den enkelte dansker kan også gøre en konkret forskel ved at investere lidt eller meget i virksomheder i Afrika via investeringsinitiativet www.myc4.com. Websitet giver en overskuelig indføring i vilkår, rente m.v., så man kan sætte sig ind i sin fremtidige investering. Sitet gør det muligt at investere sine penge i den selvstændige Musana Rose i Uganda, der forarbejder læder til tasker og sko og derfor har brug for kapital til at oparbejde et produktlager. Eller man kan sætte penge hos Wilson Njuguna Kimani i Kenya, der sælger jordlodder til fattige familier, der ønsker at bygge et hus.

MYC4 giver mennesker, der ikke har mulighed for at tage et lån i banken, en adgang til at forbedre deres levevilkår og bruge deres menneskelige potentiale. Det giver stolthed og reel udvikling til mennesker, der brændende ønsker at arbejde sig ud af elendigheden.

I en globaliseret verden er vi ikke længere end et museklik fra hinanden, og vi har muligheden for at give en hånd til dem, der behøver det. MYC4 er startet af Mads Kjær, der er bosiddende i Svendborg, men investeringerne gør en forskel i den anden ende af verden. Med hjælp både fra den enkelte dansker og med en ny politisk indsats, kan Danmark igen blive kendt som det lille land, der gerne bruger sin viden og sit menneskelige overskud til at hjælpe andre.

Invester i Afrika

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce