Intet rødt flertal uden ind- rømmelser


Intet rødt flertal uden ind- rømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk politik

Margrethe Vestager har klart meldt ud, at vi støtter Socialdemokraterne og SF i kampen om regeringskontorerne, men den seneste tids opførelse indbyder ikke just til et tæt samarbejde og vores støtte til den røde blok! Hvordan skal man kunne finde sig i, at SF og Socialdemokraternes tætte parløb gang på gang sætter Det Radikale Venstre ud på sidelinien?

Jeg mener, at tiden er inde til, at man slår i bordet over for de to partier og gør det klart, at hvis de allerede har planlagt, hvordan hele regeringsarbejdet skal tilrettelægges i tilfælde af, at Anders Fogh og regeringen må lide nederlag ved næste valg, så skal vi også inddrages i forberedelserne.

Heldigvis er det røde kabinets tid forbi, og det virker nærmest umuligt, at de to røde partier kan danne regering uden os. Og heldigvis for det! Vores rolle i en Socialdemokratisk regering er klart, at vi skal være den mere liberale og midterorienteret del af den, så vi ikke ser en regering der kører på ideologisk frihjul.

Efter min mening skal vi have nogle klare signaler fra Socialdemokraterne og SF på, at vi bliver taget seriøst og betragtes som en relevant del af deres kamp for at kunne tælle til 90 mandater efter et valg. Hvis ikke det sker, er vi jo heldigvis Danmarks eneste seriøse midterparti, og kan derfor finde andre samarbejdspartner og forhindre et flertal for den røde blok. Og vi har før siddet i en VKR-regering, hvor vi i allerhøjeste grad havde mulighed for at dyrke den radikale politik til fordel for vælgerne.

Det er det dejlige ved at være på midten af dansk politik; vi har magten, de afgørende mandater og kan samarbejde med alle i Folketinget, hvis de vil gå den socialliberale vej. Uanset om vi har fire eller sytten mandater, er det os, der skal sikre et regeringsgrundlag. Og det bliver ikke uden politiske indrømmelser!

Lad signalet være klart til alle samarbejdspartnere både kommunalt og nationalt, vores opbakning er ikke gratis og skal ikke tages forgivet. Hvis det er tilfældet kan vi kigge andre veje efter en anden samarbejdspartner, hvad enten farven er blå eller rød.

Intet rødt flertal uden ind- rømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce