Ingen klager


Ingen klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østeuropæiske gartnerelever

På Dalum UddannelsesCenter tager vi naturligvis afstand fra, hvis elever ikke modtager den uddannelse de skal have i praktikvirksomheden, de er ansat i, uanset hvilken branche det drejer sig om.

Det danske erhvervsskolesystem, der anses for et af verdens bedste, er meget forenklet fortalt tilrettelagt således, at uddannelserne er en kombination af skoleophold på en teknisk skole, hvor eleven undervises teoretisk og praktisk, og praktikophold i en virksomhed, der er godkendt til at have elever af »Det Faglige Fællesudvalg«, hvor eleven primært opnår rutine inden for de områder de er undervist i på skolen.

De tekniske skoler har alene ansvaret for den del af uddannelsen eleven får på skolen. Et fagligt udvalg for en branche kan kontrollere virksomheden, der har ansvar for praktikdelen. Skolen har ingen myndighed over for praktikvirksomhederne. Når det drejer sig om de østeuropæiske elevers undervisning på skolen, så har de fået præcis det samme grundforløb som vore danske elever får, blot er undervisningen foregået på engelsk. Eleverne gennemfører to skoleophold i løbet af deres uddannelse til væksthusgartnerassistent. Når eleverne er på skolen, har de en kontaktlærer, som støtter og vejleder dem i deres forløb. Hvis eleven har problemer i løbet af deres praktikperiode, kan de altid kontakte skolen, og så vil vi tage en snak med praktikpladsen. Men det er virksomheden hvor eleven er ansat, der har ansvaret for at overholde sin uddannelsespligt over for eleven.

Der er ingen af de østeuropæiske elever, der har henvendt sig til os om, at de føler sig dårligt behandlet. At eleverne også gør rent ind i mellem er ikke unormalt, da dette er en af de almindelige rutineopgaver på en arbejdsplads, som også en udlært gartneriassistent vil kunne forvente at skulle deltage i. Uddannelsen som væksthusgartnerassistent er en afstigningsmulighed på væksthusgartneruddannelsen. Uddannelsen er godkendt af undervisningsministeriet. Se nærmere på www.dalumuc.dk

Ingen klager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce