Inden det første spade- stik


Inden det første spade- stik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehuse

Af Medhat Khattab, Svendborg - speciallæge, spidskandidat til regionsrådet (Liberal Alliance)

n Anbefalingen fra ekspertpanelet om den fremtidige sygehus-struktur og -reform i Danmark er på visse områder fornuftig. Først og fremmest er jeg enig i, at kvaliteten skal prioriteres. Men når det er sagt, så er det ikke uden forbehold, da det ser ud til, at nærhed bliver prisen.

Nærhed er i sig selv en slags kvalitet. Så i euforien over at der skal bygges et superstort, moderne universitetshospital i Odense til flere milliarder kroner, glemmer og overser vi dem, som bor i yderområderne, såsom på Langeland og på øerne. Det er yderst stærkt og demokratisk at komme disse mennesker til undsætning og ikke lade dem i stikken.

Jeg vil anbefale, at sundhedsministeren formidler sit budskab omvendt. I stedet for at bevilge 6.2 kr. mia. kroner til det nye supermoderne universitetshospital i Odense på betingelse af, at akutfunktion på Svendborg Sygehus nedlægges, så er det bedre og mere omsorgsfuldt at melde ud, at disse penge først vil blive givet, når præhospitalernes indsats inklusive behandling samt tekniske og praktiske forudsætninger for at redde menneskeliv i yderområderne er til stede.

Jeg frygter, at hvis vi begynder med byggeriet i Odense, vil man glemme alt om de mennesker, der bor i yderområderne, og konsekvensen kan koste menneskeliv. Så vær venlig at tage hensyn.

Inden det første spadestik tages til det nye universitetshospital i Odense, må regionsrådet træde i karakter og arbejde på, at der først kommer 100 pct. styr på akutfunktionen i Svendborg eller erstatning for samme, så ingen borgere på Sydfyn eller på Langeland bliver dårligere stillet, når det gælder akutbehandling. Vi skal huske på, at lige meget hvad vi gør og siger, så vil nedlukningen af akutfunktionen i Svendborg medføre store forringelser til området - også med hensyn til erhverv.

Inden det første spade- stik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce