Ikke godt nok


Ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skattereform

Skattekommissionen har fremlagt sit forslag. Der er skatteomlægninger for 35 milliarder kroner. Men bedrøveligvis har skattekommissionen valgt kun at bruge 12 milliarder på skattelettelser, der virker. Til gengæld har den stillet forslag om at flytte rundt på 23 milliarder, som dybest set ingen gunstige effekter har på hverken arbejdsudbud eller på den økonomiske vækst. Det har den gjort for at kunne fremstå politisk spiselig for venstrefløjen og Dansk Folkeparti.

Det, synes vi ikke, er godt nok. Når man læser den tykke rapport igennem, er der ellers gode analyser og kloge pointer, som alle peger i retning af et konsekvent opgør med både mellemskat og topskat. Men kommissionen mister modet ? den tør ikke gøre det rigtige ? og ender med et forslag, der godt nok afskaffer mellemskatten, men kun tager en ganske lille bid af topskatten.

Både borgere med høj og lav indkomst betaler for meget i skat i Danmark. Der skal ikke herske tvivl om, at Liberal Alliance mener, at alle skatteydere burde have lov til at beholde en større del af, hvad de tjener til sig selv, men når man skal prioritere en skattelettelse, er det eneste fornuftige at sænke skatten dér, hvor der kommer flest penge ind igen via dynamiske effekter, og hvor man får sat mest gang i den økonomiske vækst.

Liberal Alliances skatteplan, som vi lagde frem den 16. december, løfter væksten i Danmark med to procent om året. Det gør både den enkelte og samfundet rigere. Vi vil sænke skatterne for at øge væksten og dermed sikre penge til velfærd ? også på sigt.

I de kommende forhandlinger er der fem kardinalpunkter for Liberal Alliance:

1. Skattereformen skal afskaffe topskatten helt

2. Der skal gennemføres reelle skattelettelser, så skattetrykket sænkes

3. Rentefradragsretten skal ikke røres, mens boligmarkedet tipper på randen af afgrunden

4. Grønne afgifter skal kun bruges, hvor den »grønne effekt« kan dokumenteres

5. Skattelettelserne skal kunne indføres umiddelbart, selvom finansieringen via dynamiske effekter først viser sig i løbet af nogle år.

Det bliver svære forhandlinger, men Liberal Alliance møder op og argumenterer vores sag fra første møde og hele forløbet igennem. Stol på det. Vi kæmper for mindre skat og større vækst, for på den måde bliver der også råd til velfærd fremover.

Ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce