Ikke en strid om ord men om indhold


Ikke en strid om ord men om indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus

I et læserbrev i Fyns Amts Avis den 24. december antyder MF Erling Bonnesen (V) endnu engang, at det blot er en strid om ord, hvorvidt Svendborg Sygehus har et akutberedskab eller bliver til en skadeklinik.

På halvanden spalte i læserbrevet opremser han en række forhold, som ingen vel er uenig med ham i. Det har bare ikke noget med Svendborg Sygehus status som akutsygehus at gøre.

Jovist, skal vi have en bedre præhospital indsats, men selvfølgelig ikke på bekostning af vort akutsygehus. »Det er ikke et enten eller, men et både og«, som regionsformand Carl Holst nævnte ved fakkeltoget i Svendborg 18. december.

Erling Bonnesen bør erindre sig, at Sundhedsstyrelsens rapport primært handlede om hovedfunktionsniveauet (akutberedskabet), hvor Sundhedsstyrelsen kan komme med anbefalinger, men hvor det er det enkelte regionsråd, der suverænt bestemmer disse funktioners placeringer på sygehuse i regionen. Det er denne ret, Akutgruppe Sydfyn Regionsrådet, og tusindvis af borgere forsvarer. Og så skal man vide, at akutmodtagelse på sygehuse ikke blot drejer sig om skadestuefunktionen, som har været mest fremme i medierne, men om langt størstedelen af de patienter, der indlægges på sygehuset.

Det vedrører nemlig alle de akutte patienter,

l der indlægges af egen læge,

l af vagtlæge

l indbragt af Falck

l eller ved direkte henvendelse på sygehuset,

l ligesom det vedrører alle fødsler ? fraset de ca. 10 procent, der føder ved et planlagt kejsersnit.

Sygehus Fyn Svendborg har omkring 1500 akutte fødsler/år.

En forudsætning herfor er, at sygehuset har akutberedskab.

Det er altså ikke en strid om ord, hvorvidt Svendborg Sygehus omdannes fra akutberedskab til en skadeklinik. Sundhedsstyrelsen har klart defineret, hvad der kræves af et akutberedskab, og det er krav, som Svendborg Sygehus honorerer.

Fyns 500.000 indbyggere skal selvfølgelig ikke lade sig nøje med et universitetshospital og en skadesklinik, medens den jyske del af regionen med 700.000 borgere får tre akutsygehuse og et universitetshospital.

Ikke en strid om ord men om indhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce