Hvad snakker de om?


Hvad snakker de om?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akutsygehus 1

Af og til rystes vi i vores tro på egne sanser. Vi hører ledende politikere fra Venstre, der ikke forstår saglige argumenter - end ikke fra egne partikammerater. Carl Holst, regionsformand, Lars Erik Hornemann, borgmester og formanden for sundhedsudvalget i Svendborg, Ulrik Sand Larsen er blandt dem, der helhjertet støtter en fortsat akutfunktion på Svendborg sygehus.

Regionsrådet vil sågar udbygge akutafdelingen i Svendborg bl.a. for at undgå, at et nyt OUH fyldes med patienter, der fuldt ud ligeså kvalificeret vil kunne behandles i Svendborg.

Men også for at sikre en fødeafdeling, så familier på Sydfyn ikke skal bruge timer på at komme til hospitalet - at der af og til kan være brug for hurtig udrykning, har vi jo netop oplevet et glædeligt eksempel på, da der pludselig var grønt lys for en fødsel. Det klarede man heldigvis uden akut kejsersnit, som der ellers er adskillige af hvert år på Sydfyn.

Forud for debatten om akutfunktionen i Svendborg var der allerede usikkerhed om, hvorvidt det overhovedet er forsvarligt med en fødeafdeling uden en egentlig børnelæge. Skal alle landets fødeafdelinger tilknyttes et døgnberedskab med en børnelæge er der imidlertid kun plads til 4-5 fødesteder på landsplan - en komplet absurd tankegang. Nu hævdes det fra fx. Erling Bonnesen, at Svendborg godt kan have en fødeafdeling uden en akutfunktion, altså med ringere bemanding end den sundhedsstyrelsen tidligere var skeptisk overfor.

Under vores samråd med folketingets sundhedsudvalg hævdede Venstres Birgitte Josefsen, at en sådan afdeling eksisterede i Frederikshavn. Vi protesterede, men blev fejet af banen - efterfølgende viser det sig, at det er flere år siden, at fødeafdelingen i Frederikshavn lukkede!

I avisen onsdag d. 4.2. støtter Arne Astrup ukritisk og uden at have indsigt i forholdene Erling Bonnesen. Han hævder ligeledes, at de demokratiske processer kan blive tabere. Forkert Arne Astrup!

Demokratiet bliver kun taber, hvis et ekspertudvalg med smagsdommere ud fra en snæver faglig synsvinkel, totalt tilsidesætter, hvad et demokratisk valgt regionsråd har indstillet, og dermed fjerner det ubetinget væsentligste ansvar fra regionspolitikerne. De politikere, der ud over faglighed også skal drage omsorg for tilgængelighed, arbejdspladser, miljøpåvirkninger og ikke mindst patienternes mulighed for at blive behandlet ud fra en helhedsorienteret indsats.

Hvad snakker de om?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce