Husk nu de glemte børn


Husk nu de glemte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omsorgssvigt

Af Ulrik Birk Gotfredsen, Daltoftevej 7, Svendborg, - medlem af Det Radikale Venstre

n Så skete det igen! En sag om et barn, denne gang i Aalborg, der mildest talt har fået en kummerlig start på livet.

Det er snart hverdagskost, at der i nyhederne er eksempler på børn, der ikke bliver behandlet ordentligt af deres forældre. Vi kan ikke være det bekendt i det omfattende velfærdssamfund, vi lever i. Det kan gøres bedre!

Det Radikale Venstre vil med »Social 2015-planen« iværksætte en række nye initiativer, der kan hjælpe de børn, der i dag har en hverdag dominerede af vold, druk og mishandling.

Vi ved, at omkring 3000 børn hvert år fødes ind i en belastede familie, men gør ikke noget ved det. En klar mulighed for, at forebygge og lave en præventiv indsats kan være, at man inddrager jordemødrene i at opspore udsatte familier. På den måde kan man allerede inden barnets fødsel iværksætte en række initiativer, så vi sikrer at børnene ikke bare sendes hjem fra fødegangen til et hjem med vold.

Jordemødrene skal selvfølgelig ikke være socialarbejdere, men skal have mulighed for at kontakte den kommunale socialforvaltning, hvis der er den mindste mistanke om at forældrene ikke kan give barnet en god og rolig hverdag. Et sådan initiativ kan ikke redde alle børn og ikke stå alene. Der skal mere til for at undgå børn oplever de grimme ting, som er en del af alt for mange børns hverdag i dag.

Vi bliver simpelthen nødt til at sætte børnenes tarv over forældrenes! Undersøgelser viser klart, at børn, der bortadopteres frem for at blive midlertidigt anbragt i en plejefamilie, har langt bedre muligheder for at få et normalt liv. Derved skal forældrene ikke bare kunne få børnene tilbage i deres varetægt uden barnets egen samtykke!

Velfærdsministeriet er blevet så stort et ministerium, at de små børn hurtigt bliver væk i de store stakke af sager, som Karen Jespersen skal gabe over. Det er ikke i orden! Hverken for børnene eller for samfundet, da børn med en dårlig opvækst uden, at nogen offentlig instans har grebet ind, i sidste ende bliver en udgift for samfundet. Det har samfundet ikke råd, og børnene har slet ikke!

Vi har ikke glemt socialpolitikken, som velfærdsministeriet har. Vi har ikke glemt de 29.000 børn, der oplever at mor bliver slået, eller de 400 børn der lever i asylcentre. Nok er nok! Lad os få socialpolitikken opprioriteret og hjælpe de mange børn, der ikke kan forsvare sig selv!

Husk nu de glemte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce