Humanitær katastrofe på Srilanka


Humanitær katastrofe på Srilanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tamiler

Hvis jeg skriver, at jeg ikke vil høre mere om Gaza og palæstinenserne, får jeg garanteret nogen på nakken. Derfor undskyld til palæstinenserne, jeg mener det selvfølgelig ikke!

Verdens mangel på vilje til at løse jeres store problem er en skændsel, og jeg føler med jer. Men på Srilanka er der lige nu en langt større humanitær katastrofe i gang, end den vi lige har set i alle medier fra Gaza. Mere end 250.000 tamiler er lukket inde i krigszonen!

Verdens tamiler, L.T.T.E. tamilernes frihedsbevægelse ønsker - arbejder på en våbenhvile.

Hvis verdenssamfundet herunder også F.N. arbejder mod en våbenhvile, kan internationale observatører omgående tage over, i de krigshærgede områder og tamilerne kan vende hjem til deres byer, som de nu er fordrevet fra. Desuden hersker der, når det gælder tamilerne og krigen på Srilanka, ligegyldighed fra de fleste medier, politikere og fra verdenssamfundets side.Hvorfor får tamilerne ikke den opmærksomhed, som palæstinenserne fik for nylig i Gaza. Jeg er ked af at sige det, men der begås langt værre uhyrligheder mod de civile tamiler, der er flere dræbte, og vi har ikke set enden på det endnu. Tamilerne søger tilflugt i kirker, templer hospitaler og i de af den singalesiske regerings anviste sikkerhedszoner. Også her rammes de af samme regerings flys raketter og bomber. Dette er bevidnet af Internationalt Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp. Det er blot en brøkdel af det, der foregår i et forholdsvis lille område, i tamilernes hjemland i det nordøstlige Srilanka. Hvis dette skete i Gaza, ville det fylde alle medier, Danmarks udenrigsminister ville gå på tv og udtale sig.

Tamiler er altså også mennesker! Små børn invalideres, de traumatiseres for livet, hvis de da overlever dette ragnarok.

Mine tamilske venner har ikke hørt fra deres familie på Srilanka nu i to måneder, kan ikke komme i forbindelse med dem. De første triste nyheder om dræbte nære familiemedlemmer er begyndt at komme. På grund af denne katastrofe i tamilernes hjemland holdt Dansk Sammenslutning af Tamilske Foreninger en demonstration i København i februar. 3.000 tamiler fra hele danmark gik i protest mod Srilankas regering, og i håb om hjælp til våbenhvile, til Christiansborg Slotsplads.Vi havde mange talere bl.a. Steen Gade og Mogens Lykketoft, der begge vil arbejde for en våbenhvile. Denne demonstration var ikke. som de plejer at være. Tamilernes sorg og magtesløshed kom kraftigt tiludtryk. Det var en værdig, men til tider også voldsom demonstration, som dog holdtes inden for politiets givne rammer. Det er nu den elfte time for tamilerne på Srilanka. Den humanitære katastrofe på Srilanka må og skal standses nu.

Vore politikere og F.N. skal gribe ind og skabe en våbenhvile nu.

Humanitær katastrofe på Srilanka

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce