Hjerternes fest


Hjerternes fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JULEEVANGELIET ER noget af det smukkeste som indledning til juleaften og har været benyttet i generationer i mere end tusind år her i landet.

Meget er foranderligt, men vores juletraditioner er vi gode til at holde i hævd.

Kirkerne er jo fyldt op indtil flere gange juleaften, og det vil sige alt.

Selv om vi er glade for guldet, der glimrer, prøves det alligevel at få det bedste ud af det.

På en eller anden måde vises der en overbærenhed og venlighed i disse dage op til jul, det mærkes tydeligt.

Julen er hjerternes fest, og familierne hygger sig i hinandens selskab. Her giver man sig tid til konversationer og samvær. Julesalmer synges, og den velsignede fred og ro mærkes.

Julen er, hvad vi mennesker gør den til. Ikke et ord om stress og jag mere vil jeg høre.

Mon der er nogen, der kan erindre, hvad vores mødre har bedrevet ved juletid.

Fremstilling af madvarer, alt var hjemmelavet. Der blev bagt, braset og kokkereret, og der var mange munde at mætte. Men juleglæden var stor, man kunne nøjes og være taknemmelig for lidt dengang.

MÅSKE TIDEN ER kommet til os, hvor vi skal skrue ned for de store blus. Mere vil have mere, og vogt dig for læber, som kun kræver, er der et gammelt ord, som lyder, men ikke desto mindre så sandt.

Alligevel er det jo ikke lykken, det ses ganske klart i disse tider. Lykken er at hvile i sig selv og være tilfreds og glad. Det er tillige en stor gave at have øje for andre mennesker.

Husk nu hvad et lille kærligt ord betyder i denne mørke tid, en opmuntring eller et sødt smil, og man har det så godt i sjælen, når man er barmhjertig.

I fremtiden må vi mennesker se den kendsgerning i øjnene at holde et vågent øje med, hvad andre foretager sig. Det være sig børn i nød, der foregår alt for meget, der ikke tåler dagens lys. Og voksne, der snyder alt og alle.

Mon ikke vi skal stå sammen og love at være mere opmærksomme på tingene, der sker, det er nemlig også at hjælpe. Vi mennesker er vel ansvarlige over for hinanden vil jeg mene.

JEG TROR DESUDEN på en bedre og positiv dialog i de forskellige kulturer i det nye år. Vi er ved at nærme os forbedring. Et er sikkert. Hadet må aldrig få overtaget. Med kærlighed kan næsten alt opnås i det her liv på jorden.

Med stjernen fra Betlehem, som vi alle så dejligt pynter vores juletræ med, er der en helt særlig betydning. Stjernen symboliserer netop vores egen private ledetråd til Betlehem lige siden den unikke nat.

Lad os frydes over dette, og jeg ønsker alle læsere en rigtig glædelig jul med dette lille salmevers.

Den hilser os fra livets hjem,

Hvor størst Guds lys oprandt,

Med stjernen over Betlehem

Som Østens vise fandt.

Hjerternes fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce