Historie eller historier?


Historie eller historier?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Israel

Af Uffe Nissen, Chr. Lehns Vænge 19, Odense N

Peter Seligmanns indlæg om Mellemøsten den 10. januar har overskriften »Kend historien« men han afslører selv sin mangel på kendskab til historien, når han kan skrive:

»Sidste afgørende kapitel begyndte i 1948, da den vestlige verden for at sone sin brøde mod jøderne fordrev palæstinenserne fra deres jord og dér oprettede den israelske stat. En absurd idé, som palæstinenserne stadig betaler prisen for.«

Dette er åbenlys vold på historiske kendsgerninger. Araberne i det britiske mandatområde Palæstina blev spurgt på lige fod med jøderne, da FN i 1947 vedtog at dele Palæstina mellem dem efter Peel-kommissionens og andres årelange forhandlinger med begge parter ? en demokratisk beslutning af et internationalt anerkendt forum, vedtaget ved simpelt flertal.

Jøderne accepterede planen, mens araberne afviste den og angreb den nyfødte stat i vuggen.

De arabiske indbyggere blev i 1947-48 af deres egne »broderfolk« lokket og truet til at flygte over hals og hoved »i de 14 dage, det ville tage at rense området for jøder.«

Enhver, der blev i landet, ville blive betragtet som forræder og senere blive behandlet derefter.

Israel kæmpede for at overleve og var absolut ikke interesseret i nogen konfrontation, men tilbød alle arabere statsborgerskab. Der var jødiske ekstremistgrupper som Irgun og Stern, som satsede på at uddrive araberne, men de blev efter 14. maj 1948 erklæret ulovlige og blev med hårde midler tvangsopløst af den israelske regering.

Palæstinensernes største problem har aldrig været jøderne, men deres egen uduelige, korrupte og fanatiske ledere, der bevidstløst gentager det utopiske mantra: »Israel skal udslettes!« og er fuldstændig ligeglade med deres egen befolkning.

I den aktuelle situation har de i otte år bombarderet israelske byer ved grænsen med raketter og har nægtet enhver forhandling.

De bygger ikke beskyttelsesrum for befolkningen, men placerer bevidst militære installationer i civile kvarterer. Målet er at fremstille Israel som blodtørstig aggressor, og Peter Seligmanns indlæg viser det er lykkedes ? hos folk, der ikke gider sætte sig ind i de historiske facts.

Historie eller historier?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce