Hamas må med ved bordet


Hamas må med ved bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mellemøsten

VI STÅR MED intet mindre end en humanitær katastrofe i Gaza. Israel skal stoppe sine krigshandlinger, som er den egentlige rod til konflikten. Når det er sagt, skal det naturligvis også siges, at raketangrebene fra palæstinensisk side også skal ophøre, men det vil ikke ske, så længe Israel trænger palæstinenserne op i en krog.

De danske medier og mange ledende danske politikere efterplaprer kritikløst den israelske hærs pressemeddelelser. Vi skal for eksempel høre vores udenrigsministers automatreaktion, hver gang Israel kritiseres fra venstrefløjen, og der opfordres til forhandlinger med Hamas, at »nu må vi holde op med at hvidvaske Hamas«. Det gør vi sandelig heller ikke, Hr. Møller!

HAMAS ER EN reaktionær og fundamentalistisk organisation, som skal bekæmpes. Men hvem har givet dem magten i Gaza? Det har Israel med sine evindelige chikanerier og aggression over for palæstinenserne! I virkeligheden er de israelske zionister og deres drømme om et Stor-Israel og så Hamas to sider af den samme mønt. De styrker kun deres egen magt og det sker på bekostning af befolkningen på begge sider. Men realiteterne er, at hvis der skal opnås et stop for volden her og nu, er Hamas nødt til at sidde med ved bordet. Også selv om det lige nu ser ud til at der kun forhandles på skrømt fra begge sider.

DRABET PÅ 1.000 civile palæstinensere i Gaza er ikke svaret på det seriøse problem, som islamismen udgør for Mellemøsten. Det eneste svar og forudsætningen for en varig fred er tilbagevenden til grænserne før krigen i 1967. Israel må trække sig tilbage fra alle besatte områder og overgive bosættelserne til palæstinenserne.

Hvordan kan vi opnå det? Ja, det opnås i hvert fald ikke ved at Danmark fungerer som rygklapper, når Israel smadrer og myrder løs i Gaza-striben. Først den dag USA og EU-landene stopper deres våbenleverancer til Israel og lægger pres på dem for at opnå reelle fredsforhandlinger, er der håb. Den dag kan de mere forhandlingsvenlige kræfter blandt palæstinenserne også komme til orde igen uden at blive kaldt forrædere.

Hamas må med ved bordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce