Hæderlighed i højsædet


Hæderlighed i højsædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BØGER SKREVET af tilsyneladende skrupelløse/ psykopatiske storsvindlere sælger som varmt brød.

De trykte medier såvel som de elektroniske bruger, i forhold til det øvrige stof, uforholdsmæssigt megen plads på de samme kriminelle elementer.

Det er som om, at det at være i stand til at føre andre bag lyset for egen vindings skyld, optager os mere end finanskrise og truende massearbejdsløshed tilsammen.

Man kan anskue det fra den vinkel, at det heldigvis er så udsædvanligt, at så mange tilsyneladende kompetente finansmænd lader sig fuppe af én eller få svindlere, at det er en sensation.

MAN KAN OGSÅ anskue det fra den vinkel, at sensationen ligger i at grådighed, uanset hvor den optræder, sløver evnen til at skelne mellem de gode og de onde hensigter.

I det lidt mere daglige forum, er det i stor udstrækning anerkendt, at børn og teenagere ind imellem stjæler, rapser kaldes det formildende.

Det betragtes ofte som noget, der hører alderen til, noget man vokser fra.

Undersøgelser viser at forsikringssvindel af mange, ikke betragtes som »særligt« kriminelt.

Jeg synes det er bekymrende, at der tilsyneladende er tiltagende større accept af at berige sig på andres bekostning. Jeg synes, det er bekymrende at fokus flyttes fra solidaritet med dem, der er ramt af andres tyveri/ svindel, til fascination af dem, der begår forbrydelsen.

HVIS VI FORESTILLER os at vores samfund kom til, overvende at bestå af tyve, fupmagere og svindlere, ville der ikke gå ret lang tid, før alt blev a la Sicilien eller endnu værre.

Vores velfærdssamfund (det bedste i verden så længe vi passer på det) har sit fundament i solidaritet og hæderlighed. Det er derfor af altafgørende betydning, at vi til stadighed sætter det at være ordentlige over for hinanden som højeste prioritet.

Vi dannes som mennesker gennem en kombination af den opdragelse vi får, og den samfundsnorm, der er gældende. Det er derfor afgørende, at vi som forældre, i vores opdragelse af vores børn, er meget tydelige omkring det at skelne mellem dit og mit.

Alt peger på, at børn, der fra små er opdraget til at have respekt for deres medmennesker og derfor også for deres værdier, bringer holdningen med sig til deres børn. Forudsat at samfundsnormen ikke trækker for kraftigt i den modsatte retning.

DER ER DERFOR god grund til at trutte gevaldigt i hornet for at holde fanen højt med hensyn til at sætte hæderlighed i højsædet. Vi skal huske at værdsætte de mennesker, der i al ubemærkethed, gennem god og anstændig opførsel, er med til at skabe troen på, at vi som hovedregel kan stole på hinanden i vores lille nation.

Vi skal huske at rette mere opmærksomhed på dem, der viser det gode eksempel, end på dem, der viser det dårlige.

I den forbindelse er det relevant med en opfordring til pressen:

Sæt hensynet til den samfundsskabende effekt på højde med stræben efter nyhedskicket.

Hæderlighed i højsædet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce