Gu? er det ej i orden


Gu? er det ej i orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NYHEDSFORMIDLING er blevet en stadig større del af tv?s sendeflade. Vi får nyheder hver time, og der gøres meget ud af at markedsføre værdien af den stadige ajourføring, ikke mindst på nettet. Det er bestemt også relevant ved store katastrofer som f.eks. 11. september. Der gav det virkelig mening at se virkeligheden live og få seneste nyt med det samme. Men hvad gør man så i de pauser, der er i nyhedsstrømmen? En mulighed var at bringe oplysende reportager fra steder, der ikke lige ligger os så nær. Der lever faktisk mennesker også uden for den vestlige verden.

ET SKRÆMMENDE eksempel på vores selvoptagethed var historien om Maddies forsvinden. Uanset hvor forfærdeligt det var for forældrene, er hun ? desværre ? kun én ud af mange tusind børn, der forsvinder, måske til diverse former for slavearbejde. Deres problem er, at de ikke er børn af vestlige, velhavende forældre med forbindelserne i orden.

Et andet forhold er, hvordan tv altid er bagefter aviserne og henter langt hovedparten af deres nyheder fra aviserne ? de aviser, der trods alt stadig har folk ude der, hvor det sner.

TV2 NEWS SKAL være TV2?s alternativ med folk på stedet. Det har dog udviklet sig til en farce og en yndlingsaversion for mig. Starten var den proportionsforvrængende dækning af urolighederne ved Ungdomshuset. Her blev primetime misbrugt til en total overeksponering, hvor reporterne stod i hver sin ende af Jagtvej og håbede, der var nogen, der smed en brosten. Desværre skete der for det meste ikke spor, og det blev en udstilling af den mangel på stof, der var åbenbar. Dette har kunnet iagttages adskillige gange siden. Det foreløbige lavmål for denne tomgangsjournalistik blev nået, da alle mediers yndlingsemne Stein Bagger meldte sig i USA. Jeg troede ikke mine egne øjne, da TV2 havde sendt en reporter ud til Kastrup lufthavn. Ingen anede dengang, hvornår Stein Bagger kom til Danmark. Ikke desto mindre stod en journalist der på en ubestemmelig landingsbane, som Stein Bagger sandsynligvis (?) ville lande på. Det er faktisk lige så slemt som Jeppe Nybroes forfalskede reportager. Bunden er nået, når man bruger tre minutter af de ni minutters nyhedsudsendelse til at fortælle en sådan ikke-nyhed.

MEN MANTRAET er åbenbart: Når bare det kan filmes, hvor irrelevant det end er, så er det i orden. Nej, gu? er det ej. Ikke for licenspenge og ikke fra en public service-kanal. Der findes utallige eksempler herpå, som f.eks. når en reporter stiller op uden for en retssal og skal fortælle om noget, de ikke aner noget om ? fordi det foregår for lukkede døre, og fordi der ikke er noget resultat. Det kan studieværten lige så godt læse op. Så kære DR1 og TV2: Hvad med et nytårsforsæt: Brug ressourcerne til flere opsøgende reportager med indhold og færre overflødige tomgangsbilleder.

Gu? er det ej i orden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce