Grønt lys til kommunal jobindsats


Grønt lys til kommunal jobindsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobcentre

Lige siden det blev meldt ud, at landets 91 jobcentre fra 1. august 2009 bliver fuldt ud kommunale, har vi fra flere sider fået ørerne tudet fulde af, hvor galt det vil gå med indsatsen over for de ledige. Jeg deler ikke den til tider bastante bekymring for fremtiden. Tværtimod.

Med mit kendskab til det flotte stykke arbejde, der allerede nu bliver udført på den kommunale del af jobcentrene, kan jeg berolige med de mange bekymrede sjæle med, at der også efter den 1. august 2009 vil blive taget kvalificeret hånd om alle ledige.

Jobcentrenes medarbejdere ? de fleste HK?ere ? er veluddannede, fleksible og yderst professionelle i deres tilgang til opgaven. Dertil kommer, at de mange dygtige medarbejdere, der hidtil har virket i statsligt regi, vil give nye, inspirerende impulser til arbejdet med de ledige, om de så er dagpengemodtagere eller kontanthjælpsmodtagere.

I HK/Kommunal vil vi medvirke positivt til, at der bliver skabt nogle attraktive og trygge rammer for de »sammenbragte« medarbejdere. Det giver den bedste grobund for, at ledige på dagpenge eller kontanthjælp kan få den service, der er et velfærdssamfund værdigt.

Kommunale jobcentre, der har ansvar for begge grupper af ledige, er ikke noget nyt og uprøvet fænomen. Der har siden start været gennemført et forsøg med 14 pilotjobcentre landet over. Disse centre har taget forskud på den nye struktur, hvor indsatsen netop er samlet under én kommunal hat, og det er sket med særdeles gode resultater.

Jeg er et langt hen ad vejen enig i, at regeringen har handlet politisk kluntet i denne sag. Blandt andet har den helt uhørt undladt at inddrage arbejdsmarkedets parter forud for beslutningen, og det er en fodfejl af rang. Samtidig havde det klædt regeringen at afvente evalueringen af pilotjobcentrene.

Alt dette ændrer dog ikke ved, at selve idéen om en sammenhængende indsats under kommunalt ansvar er den rigtige løsning og vil have alle muligheder for at lykkes.

Grønt lys til kommunal jobindsats

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce