Grisebaroner i knibe


Grisebaroner i knibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den økonomiske krise er hård kost for storlandbrugene. Der nu bønfalder om støtte fra Christiansborg.

Men kære storskrydende chanceryttere, grib lige i egen barm og spis brød til, hvis I vil bevare en vis ære og status. Storlandbrugerne har de senere år finansieret driften ved de samfundsskabte værdistigninger - konjukturgevinster, kalder landbrugets spindoktorer det med en perle fra deres eufemistiske synonymordbog. Vi andre kalder det friværdi.

Nu tigger landbruget jamrende om krisehjælp fra samfundet. Skamløsheden er stadig frisk som en havørn. Men har man betalt af sit overskud til samfundet i de gode år?

No, no, man har henlagt overskuddet på skattefrie investeringsfonde og andre, bevar-os-vel, lovlige skattefiduser fra de griske svinebaroners grønspættebog. Landbruget får i forvejen otte milliarder kroner om året i tilskud fra samfundet/skatteborgerne.

Man har spillet højt spil i de gode tider og ladet grådighedsgenet styre hjernen og glemt gode, gamle bondedyder, historiske erfaringer og almindelig sund fornuft, så nu må samfundet sige:

»I må ligge, som I har redt.«

»Lad falde, hvad ikke kan stå« ,er en sætning velkendt i landbrugets strukturudvikling ? væk med de små, alt til de store, frække og grådige.

Det er jo også en hovedsætning i Den lille Grønne dogmebog for liberalister.

Ikk´?

Grisebaroner i knibe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce