God tur til Kolding


God tur til Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehuse

Lars Kamp Eriksen, Middelfart, er glad for supersygehuset i Odense og for fynsk solidaritet. Det er jeg også, men på andre præmisser. Den aktuelle debat handler om akutfunktionen og ikke om planlagte operationer, som LKE omtaler.

Sundhedsstyrelsen omtaler i sit oplæg, at der kan tages hensyn til særlige geografiske forhold. Intet andet sted i regionen end på Sydfyn med de mange øer, broer og dårlige infrastruktur kan man påkalde sig dette hensyn.

Sydfyn er regionens største udkantområde med overrepræsentation af ældre borgere, der i sagens natur alt andet lige indlægges oftere og i længere tid end andre befolkningsgrupper. Det bør ske tættest muligt på de pårørende og de myndigheder, der skal tilbagesluse patienterne til hjem og genoptræning. At fjerne akutfunktionen i Svendborg vil være et hårdt slag for vore ældre.

R egion og Sundhedsstyrelse har ikke færdigforhandlet betingelserne med hensyn til fødsler.

Derfor er det utidigt, at MF E. Bonnesen (V) midt i et forhandlingsforløb mellem region og sundhedsstyrelse udstikker garantier.

I det nye OUH har man ikke indregnet patientunderlaget for Sydfyn. Det er således fra starten underdimensioneret, hvis man nedlægger akutfunktionen i Svendborg.

Hvis OUH ud over at være hele regionens forsknings- og universitetshospital også skal være hele Fyns akutsygehus, så er der udover den ringere service på Sydfyn også udsigt til dårligere service for de øvrige patienter i regionen.

Det behøver Lars Kamp Eriksen så ikke at tage sig af, for ekspertudvalget anbefaler, at patienter fra Vestfyn i akutsituationer skal køres til Kolding. Det er jo en lidt speciel form for fynsk solidaritet, som man vist skal være Bonnesen-fan for at kunne få øje på.

Men kære Lars Kamp Eriksen ? god tur til Kolding.

Et enigt regionsråd har anbefalet at bevare og udbygge akutsygehuset i Svendborg. Fynsk solidaritet er naturligvis at bakke vort regionsråd op.

God tur til Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce