Giv freden en chance


Giv freden en chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gaza

STATSMINISTEREN kaldte på sit ugentlige pressemøde kritikken af Israels angreb i Gaza for urimeligt.

Stop lige engang.

Ved indgangen til ugen var der rapporter om 898 døde palæstinensere og 13 døde israelere.

Statsministeren er tilsyneladende bange for, at vi glemmer Hamas? ansvar. Og han minder os om, at der skal to til en krig. Der er da heller ingen tvivl om, at Hamas deler ansvaret med Israel. Men det, statsministeren glemmer, er, at Israels ansvar ikke bliver mindre af, at Hamas også har et ansvar.

Israel har ret - og skal have ret - til at forsvare sig mod angreb. Men den israelske militæraktion er båret af en overdreven og fejlagtig tro på, at man kan løse konflikter med militære midler. Det har været prøvet så tit i Mellemøsten. Og det gør kun problemerne større og skubber en fredsløsning længere væk. Samtidig slider Israel hårdt på sin anseelse - også blandt lande, der betragter sig som venner af Israel. For de israelske militæraktioner rammer civilbefolkningen, lægeklinikker og skoler. Og det går langt ud over, hvad der er acceptabelt ud fra et humanitært synspunkt.

EN DEL AF LØSNINGEN i Mellemøsten er en palæstinensisk stat, og Gaza er en del af denne stat. Målet er, at Israel kan leve i fred med sine naboer. Men det helt afgørende her og nu er at få en våbenhvile i stand og at få humanitær bistand ind i Gaza.

I søndags opfordrede statsministeren Folketingets partier til at lægge indenrigspolitiske slagsmål til side og fokusere på at skabe en løsning på den økonomiske krise i Danmark.

I dag vil jeg opfordre statsministeren til at leve op til sine egne ord, når det kommer til Mellemøsten: Glem polemikken. Glem al tale om, hvem der bærer det største ansvar. Lad os sammen få sat gang i en fredsproces for både israelere og palæstinensere.

Hvis Danmark skal spille en rolle i fredsprocessen, så kræver det, at vi er troværdige i vores krav til begge parter, og at vi står sammen om at sige:

Stop angrebene på civilbefolkningen i Gaza og træk tropperne hjem

Stop raket- og morterangrebene mod Israel

Stop blokaden af Gaza

Stop Hamas

Stop Israel

Giv freden en chance.

Giv freden en chance

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce