Fyns Amts Avis mener: Vælgerne fik en iskold skulder af regionsrådsformanden


Fyns Amts Avis mener: Vælgerne fik en iskold skulder af regionsrådsformanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


chefredaktør Carsten Olsen caol@faa.dk
Billede
Debat FAA. 

Mængden af skandaler taget i betragtning var det ikke overraskende, at vælgerne uddelte sherifstjerner, lammere og olferter ved tirsdagens regionsrådsvalg.

For det var ikke just fire år med den ene succes efter den anden, regionsrådet havde at gå til valg på.

Skandalerne har fyldt meget mere, og vælgerne havde tydeligvis ikke glemt dem:

Det helt forfejlede udbud af regionens ambulancekørsel. Ulovligt høje lønninger og gyldne håndtryk til en stribe cheflæger. En sygedirektør, der overbetalte sig selv for lægearbejde, han udførte i sin fritid - for regionen. Og så naturligvis Carl Holst-sagen.

Det er sager, som kostede de fleste af regionsrådets partier træk på vælgerkontoen.

Og især de to gamle partier Venstre og Socialdemokratiet fik smæk. Og mindre ondt gjorde det nok ikke, at vælgerne samtidig gav SF og dets regionsrådskritiske spidskandidat Villy Søvndal et kanonvalg.

Et klart signal om, at der skal andre boller på den politiske suppe i Region Syddanmark.

Nogen mærkbar ydmyghed og respekt for vælgerne var der imidlertid ikke at spore, da den siddende regionsrådsformand, Stephanie Lose (V), på valgnatten sikrede sig fire år mere på posten.

Hun gav SF og Villy Søvndal den iskolde skulder. Og undlod i forbifarten i øvrigt heller ikke - med et "det har han ikke fortjent" - at kritisere vælgerne for deres fravalg af partifælle og ambulanceformand Thyge Nielsen.

Hvad Villy Søvndal angår, er han muligvis nok blevet lidt rusten ud i kunsten at bage politiske rævekager. Men der var åbenlyst heller ikke meget, han kunne gøre, for at tø den iskolde skulder, Venstre og Stephanie Lose gav ham i tirsdags, op.

Venstre var fast besluttet på at holde SF ude. Og tilsyneladende alene fordi, Venstrefolkene var fornærmede. Som Stephanie Lose sagde:

"Det er klart, at når man i tre måneder har hørt på, at mit parti Venstre skulle være præget af magtfuldkommenhed, mangel på vilje til at rydde op, kammerateri og vennetjenester, så har det konsekvenser".

Venstre og Stephanie Lose ville i sandhed have grund til at være fornærmet, hvis intet af det var sandt. Men som enhver, der har fulgt den ene skandale efter den anden i Region Syddanmark, ved, så er det ikke tilfældet.

Det er selvfølgelig op til Venstre selv at vælge de kommende fire års samarbejdspartnere i regionsrådet. Men når berettiget og relevant kritik får regionsrådsformanden til at vende ryggen til SF's godt 90.000 stemmer, er det ikke kun Villy Søvndals parti, der har fået den kolde skulder.

Det har en stor del - nærmere betegnet 13,6 procent - af vælgerne også.

 Venstre og Stephanie Lose ville i sandhed have grund til at være fornærmet, hvis intet af det var sandt.

Fyns Amts Avis mener: Vælgerne fik en iskold skulder af regionsrådsformanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce