Fyns Amts Avis mener: Kom med initiativet


Fyns Amts Avis mener: Kom med initiativet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Hans-Henrik Dyssel hahd@faa.dk
Billede
Debat FAA. 

Fyns Amts Avis er i gang med at lede efter kandidater til årets sydfynske initiativpris.

Vi har allerede fået nogle og tak for dem.

Vi kan dog sagtens bruge flere. Ambitionen er, at det bliver så svært som muligt og gerne grænsende til det umulige for juryen at udpege de nominerede i første omgang og vinderen i den sidste ende.

Og de er derude; initiativerne og ikke mindst initiativtagerne. De vælter frem af den sydfynske muld.

Nogle sætter en national dagsorden, andre vækker glæde helt lokalt.

Nogle ændrer hverdagen for mange, andre gør det lidt lettere eller sjovere for lidt færre.

Alle fortjener et klap på skulderen, og det er netop det, der er formålet med Den Sydfynske Intitiativpris: At hylde de mange som lige gør det ekstra. Tager sig den tid, det tager, at få den løse idé til at blomstre.

Det er som om, der er kommet flere både større og mindre initiativer de seneste år. Det kan vi på Fyns Amts Avis på ingen måde tage æren for, selv om det falder sammen med, at vi nu for femte år står foran at uddele initiativprisen.

Men det tjener bestyrelsen til ære, at den i forbindelse med avisens 150 års fødselsdag i 2013 fornemmede tidsånden og indstiftede prisen.

Den er siden gået til mændene bag Skarøfestivalen, foreningen bag Ørstedspavillonen, bagmændene til Oprør fra Udkanten og endelig sidste år hyldedes initiativet med Medicinhaverne i Tranekær.

Fire meget forskellige initiativer, som dog alle har det til fælles, at de vidner om en stædig overbevisning om, at vi selvfølgelig har noget at byde på på Sydfyn.

Gør dig selv og dit lokalområde den tjeneste lige at bruge 10 minutter på at tænke over, hvilket initiativ du vil være med til at hædre. Og brug så lige fem minutter på at skrive en kort motivation og send den til initiativ@faa.dk, så den kan komme med i puljen.

Og lad være med at tænk, at lige netop det initiativ må være så godt, at der nok skal være andre, som indstiller det. Hellere en indstilling for meget, end en for lidt.

Hvert år sidder juryen og undrer sig over, hvorfor enkelte initiativer ikke er blevet indstillet.

Der er frist for indstillinger mandag den 8. januar. Herefter går juryen i gang med at udvælge først de nominerede og siden den endelige vinder.

Prisuddelingen finder sted på avisens fødselsdag den 2. februar hos sidste års vinder: Medicinhaverne i Tranekær.

Udover æren følger der 30.000 kroner til vinderen. Men prisen kan have endnu større betydning. For eksempel oplevede Medicinhaverne, at den lokale opbakning gjorde det nemmere at få opmærksomhed fra fonde.

Hvert år sidder juryen og undrer sig over, hvorfor enkelte initiativer ikke er blevet indstillet.

Læs mere om prisfesten her:

Fyns Amts Avis mener: Kom med initiativet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce