Fra en anden vinkel


Fra en anden vinkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Autoriteter

I efteråret var jeg på psykiatrikursus på Brandbjerg Højskole.

Det meste af undervisningen var foredrag. Jeg havde umiddelbart forventet, at det var teoretisk uddannede lærere, der ville tegne og fortælle. Imidlertid fandt jeg hurtigt ud af, at det var såkaldt syge, som stod for undervisningen - især en af »talerne« var en ganske ung mand - på min alder - og hans fremtoning og det han fortalte ramte mig med et brag.

Han havde for mange år siden selv opsøgt et psykiatrisk hospital. »Og jeg var dårlig«, sagde han. Han blev lukket ind og blev medicineret efter alle kunstens regler. På et tidspunkt tog han på en rejse sammen med en flok andre patienter. En dag fik han lyst til at gå lidt rundt på egen hånd - og det blev til flere dage - og han glemte helt bogstaveligt at tage sin medicin, som lægerne havde sagt, at han skulle tage. Autoriteterne havde også med alvorsord indprentet ham, hvor vigtigt det var, at han nøje overholdt en fast stabil søvnrytme. Det glemte han også, faktisk, sagde han, »at i et halvt år sov jeg tre-fire timer i døgnet«.

Og så sad jeg der i lokalet og lyttede til en rolig, selvsikker mand, som helt tydeligt havde noget på hjerte. Det var smukt. Han havde fået det godt. Autoriteterne uden for ham var nu blevet til, at »han var herre i eget hus«. Han tager nu rundt og holder foredrag.

Jeg vil lige afslutningsvis sige, at dette ikke er et indlæg, der skal være fortaler for, at man »bare« skal lade være at høre på hvad uddannede fagfolk siger/gør.

Men jeg synes, det var en tankevækkende go? historie.

Fra en anden vinkel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce