Forsøg med natur-medicin jordet


Forsøg med natur-medicin jordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturmedicin

Af Allan Wied, journalist, Blåbyvej 3, Thurø

n Det føles beskæmmende at være borger i et land, hvor sundhedsministeren uden videre affærdiger en beskeden ansøgning om støtte til videregående forskning i naturmedicin - på topplan.

Højt uddannede og erfarne læger fra Odense Universitetshospital (OUH) har foretaget gentagne rejser til Kina, hvor urtemedicin har været brugt i 3000 år med stort held.

De kinesiske læger, vi så på tv søndag den 7. december arbejder med en blanding af vestligt og kinesisk medicin og befinder sig på et højt fagligt niveau.

Når man tænker på de 3 mia. kr., der er sat af til udvidelse af OUH, er det mistænkeligt og uforståeligt, at en beskeden ansøgning om støtte til videregående forskning i OUH?s rammer bliver afvist. Det må da i folkesundhedens interesse være af største vigtighed at få videnskabelig dokumentation om produkter, som vi danskere allerede i stort omfang benytter: naturmedicin.

Odenses borgmester Jan Boye, som selv er læge, var da også begejstret for ideen. Kan det være rigtigt, at vi skal rejse en folkebevægelse for at rejse sponsorkapital?

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) og Venstres sundhedsordfører Birgitte Josefsen gør ikke regeringen nogen tjeneste ved denne mangel på handlekraft. De må sidde tilbage med røde øren. Man kunne fristes til tro, de er i ledtog med den pengestærke medicinalindustri, som nok vil fryde sig nu, men glemmer at se det større perspektiv.

Naturmedicin er jo også medicin...

Forsøg med natur-medicin jordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce