Forår i Danmark


Forår i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi strømmer ud af mødelokalet, ud i solen. Selvom det er februar, mærker vi den spæde forårssol. Misser med øjnene op mod solen. Vi er i bunden af Vejle Ådal og er på vej til at præcisere et fælles grundlag til at give svært hjerneskadede borgere et godt liv. Livskvalitet, selvbestemmelse, nærhed og tryghed.

Den allerførste forårssol. Hvad er mere stimulerende for kommunale menneske-medarbejdere! Vanddampene rejser sig fra Vejle Å og flimrer i luften ? foråret vælter ind over os i en af Danmarks smukkeste ådale.

Jeg kører rundt og udvikler kommuner. Støtter og inspirerer medarbejdere, ledere og politikere i danske kommuner og virksomheder til at skabe velfærd og godt liv. Mit udkomme trækker frynsegoder med sig: Forårsstemninger i Danmark. Samtidig med at vi udvikler godt liv. Herligt! To sider af samme sag.

Foråret er et privilegium, lige så stort som at bringe verdens mindst ringe styreform videre. Det er alle samfunds store udfordring. At finde en demokratisk styreform, som er nogenlunde effektiv og som ikke degenererer i magtmisbrug. Sådan forholder det sig med kommunestyret i Danmark. Det er lige så underfuldt som foråret ? ikke kun i skåltaler, men især i kommunestyrets faktiske leverance af borgerfællesskab og service.

Jeg smager på fynsk forår ? selvom jeg er langt hjemmefra. I Lejre ved Roskilde fjord har de fynsk forår på flaske. Lejre, Hvalsø og Bramsnæs er for mig et Reservefyn. Levende lokalsamfund, masser af Brugser og utallige foreninger. Foråret strømmer ind af forsamlingshusets åbne dør ? i februar! ? og frokosten skylles ned med Fynsk Forår fra Ørbæk bryggeri. En overgæret øl lige så mild som det midtsjællandske forår. Tilsat hyldeblomst.

I Lejre er borgerne optaget af en ny kulturpolitik ? målrettet en stor middelklasse i ombyggede bondehus og nye villaer. De er vilde med at forbinde forhistorien med det moderne liv. Ved at løbe og cykle rundt i en fantastisk natur med jernalderby og historiske mindesmærker, som får nyt lys. Også fordi det er forår.

Forårslyset er overstrømmende, når jeg en morgen kører under Limfjorden på vej til en flok skoleledere. Det er vintermørke, når jeg kører ned i tunnelen. Men bum! Det er forår og fantastisk morgenlys, når jeg dukker op i Vendsyssel.

Kan helt sammenlignes med oplevelsen at komme med tog til København ? kl. 6 om morgenen fra Nyborg ? og med DSB at opleve morgenlyset og solen fra øst, når toget efter mørke og forstæder dukker frem af slugten efter Valby og sniger sig ud på det åbne banegårdsterræn. Badet i lys. Det er forår i København.

Også i Mols Bjerge i frisk luft, 7 graders varme og solstrejf imellem skyerne fra sydvest. Jeg vil slutte ugen med at køre hjem for at se om syrenerne blomstrer på Faaborg-kanten ? åh, det er nok for tidligt ? men det sker lige om lidt.

Forår i Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce