Førtids- pensionister tvinges i job


Førtids- pensionister tvinges i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdsmarkedet

Nu da det ikke er lykkedes at kaste sig over dagpenge- og efterlønsmodtagere, sætter Arbejdsmarkedskommissionen en ny gruppe under lup, der så skal tjekkes efter i sømmene. Denne gang er det førtidspensionisterne, vi skal prøve at jage ud på arbejdsmarkedet igen. Konkret overvejes det, om man skal gøre det sværere at få tilkendt førtidspension. I SF mener vi ikke, at det skal blive sværere at få tilkendt førtidspension, men vi har flere andre bud på, hvordan vi sikrer flest muligt en tilknytning til arbejdsmarkedet, hvis de magter det.

Det er rigtigt, at der er et stort potentiale blandt førtidspensionisterne. Omkring en tredjedel vil rent faktisk gerne have en eller anden form for tilknytning til arbejdsmarkedet. Men realiteten i dag er, at de faktisk ikke får tilstrækkelig hjælp fra jobcentrene til at finde et passende skånejob, samtidig med at arbejdsgiverne ikke gør nok for at leve op til deres sociale ansvar og etablerer nok skånejobs. I SF foreslår vi, at der bliver igangsat en aktiv indsats hos arbejdsgiverne rundt om i landet, for på den måde at sætte fokus på fordelene ved skånejobs.

Det er rigtigt, at der i dag er mange, som tilkendes førtidspension i en ung alder, mange på grund af en sindslidelse. I dag er de fleste henvist til kontanthjælp, når sygedagpengene udløber. Det lægger et enormt pres på deres økonomi og mange er derfor tvunget til at søge om førtidspension, selvom de ikke ønsker det. I SF foreslår vi en rehabiliteringsydelse, der kan sikre disse mennesker noget at leve af samtidig med, at man sideløbende igangsætter en aktiv rehabiliteringsindsats og behandling, så flere senere hen får mulighed for at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

Der kommer kun flere fattige kontanthjælpsmodtagere ud af at tvinge folk ud på et arbejdsmarked, som de ikke er klar til. Det burde være rimeligt, at finde offensive løsninger, som tager udgangspunkt i det enkelte menneske.

Førtids- pensionister tvinges i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce