Færger lige så vigtige som en landevej


Færger lige så vigtige som en landevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ø-samfund

Debatten om færgerne raser. Kommunalreformen ændrede på finansieringen med den konsekvens, at de kommuner, der har en ø, rammes unødvendigt hårdt, når der skal ske udskiftning af færgen.

De fynske folketingsmedlemmer har længe drøftet sagen, og vi stod da også samlet bag forslaget om, at der blev af sat en pulje til indkøb af færger, finansloven, som Faaborg-Midtfyn har fået glæde af.

Virkeligheden har bare vist, at det ikke er nok.

Renter og afdrag på det resterende er for voldsomme for de relativt små kommuner, der står foran indkøb.

Historien fra Faaborg-Midtfyn viser, at der må mere til.

I SF så vi derfor gerne, at der også blev taget fat om denne del af problemstillingen. Vi har derfor rejst spørgsmålet i trafikforhandlingerne, og indtil videre er håbet lysegrønt. Med aftalen indgået i går er der nu afsat 200 mill.kr. over fem år til indkøb af nye færger - så noget er opnået.

Men vi må nok også satse på, at KL tager sagen alvorligt i de kommende økonomiforhandlinger og får presset finansministeren, der næppe ligger vågen om natten ved tanken om at vores øer skal affolkes.

Det er i Danmarks interesse, at de små ø-samfund bevares ? og vi må alle være med til at sikre, at det ikke kun er den enkelte kommune, der har en ø, der skal hæfte.

Det er vigtigt for mig, at der snarest kommer en løsning, så man kan komme i skole, kan pendle ? ja, kort sagt kan bo på en ø og alligevel være en del af det danske samfund.

Men her må jeg så også erkende, at de fynske folketingsmedlemmer ikke er samlet om alle løsningsforslag. Dansk Folkeparti har således foreslået at færgerne statsliggøres. Det må ikke ske, vi har - mildt sagt - ikke gode erfaringer med staten som driftsherre. Hvis det skulle ske, tror jeg ikke, at øboerne på sigt får en tilfredsstillende betjening.

Færger lige så vigtige som en landevej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce