Et levedygtigt offentligt sundhedssystem


Et levedygtigt offentligt sundhedssystem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehusplaner

I DANMARK kunne vi nøjes med ét offentligt sundhedssystem med gratis og lige behandling, hvis vi ville! Det vil regeringen med sundhedsminister Jakob Axel Nielsen i spidsen ikke. Den vil ikke forholde sig til, hvor stor en andel privathospitalerne kan og skal udgøre af udgifterne til det offentlige sundhedsvæsen. Sundhedsministeren har direkte udtalt: »For mig er det ikke afgørende, om det forbliver to procent eller vokser til 10, 20 eller 50 procent.«

Hvordan skal vi så planlægge det danske offentlige sundhedsvæsen, når regeringen ikke har en politik på området?

Sundhedsministeren udtalte følgende til Fyns Amts Avis den 28. november 2008: »Det er et grundigt og visionært arbejde, der følger de principper, som alle er enige om; at øvelse gør mester. Nu skal vi tygge på den (rapporten fra regeringens ekspertudvalg ? Erik Juhl-udvalget) og finde ud af, hvad der er vores politik.«

REGIONERNE HAR JO netop øvelsen i at tage hensyn til lokale forhold, for regionerne havde udarbejdet deres sygehusplaner med inddragelse af borgerne og kommunerne i flere høringsfaser. Ydermere lovede landets statsminister 80-90 milliarder kroner frem til 2017 til nye sygehusbygninger under valgkampen i 2007.

Regeringen havde og har ikke tillid og tiltro til regionernes arbejde og kompetencer, og derfor blev Erik Juhl-udvalget nedsat til at vurdere regionernes sygehusplaner. Dette afspejles også klart og tydeligt i ekspertudvalgets anbefalinger til fremtidens sygehusstruktur, der fuldstændig eliminerer det grundige arbejde, som de folkevalgte regionsråd har udført. Ekspertudvalget siger tak for arbejdet, men vi ved bedre!

VI HAR BRUG FOR, at folkevalgte organer kan træffe selvstændige beslutninger! Vi har brug for en regering, der har en overordnet sundhedspolitik, og som udviser tillid til og respekt over for det decentrale styre! Vi har brug for et decentralt sundhedsvæsen, skabt og styret af dem, som er sat til at løse opgaven, nemlig regionsrådene!

Et levedygtigt offentligt sundhedssystem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce