Er vi da helt fredløse?


Er vi da helt fredløse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fritidsfiskeri

Efter at have læst et stykke af Marie Brogaard på internettet er jeg dybt rystet. Man arbejder i Fiskeridirektoratet på at udvikle en chip til fritidsfiskerens garn. Chippen skal indeholde oplysninger om fritidsfiskeren. Alt sammen for at gøre det nemmere for fiskeribetjenten at fange nogle få piratfiskere. Og så kan man jo også lige holde øje med lovlydige fritidsfiskere.

Senile må man ikke, for deres egen sikkerhed, sætte chip på. Forhærdede kriminelle, heller ikke. Det krænker deres personlige frihed. Men når det drejer sig om fritidsfiskere, ja så er der altså ingen grænser.

Man skal tage afstand fra ulovligt fiskeri, og det gør langt den overvejende del af os fritidsfiskere også. Ikke mange af os har lyst til at betale de vanvittigt store beløb det koster, at blive taget med ulovligt satte redskaber. 2500 kr.pr.redskab i bøde. Det bliver hurtigt 10.000-15.000 kr. Og så er det ligegyldigt om man bare er kommet til at overskride et fredningsbælte med ti meter. Sammenlignet med prisen for at være en spritbilist, der kan sprede død og ødelæggelse er sådanne beløb totalt vanvittige.

Kommunikationschef i foreningen af danske sportsfiskere Ole Wisler, er inde over med nogle kommentarer. Nu er det en kendt sag, at sportsfiskerne helst så vi andre fjernet totalt fra de danske farvande. Han skriver »det er beskæmmende at piratfiskerne fanger VORES fisk«.

Jamen Ole dog, det er skam også mine fisk, de fanger. Men det er så ærketypisk for jer sportsfiskere, alt hvad der er i havet er VORES og vi vil ikke dele med nogen.

Det er tydeligt i stykket på Internettet, at du Ole går stærkt ind for chippen, derfor vil jeg spørge dig: Går du også ind for at dine medlemmer skal bære chippen.

Det ville måske fjerne de stangfiskere, vi andre stort set hver dag kan se fiske alt for tæt på å-udløb og inden for fredningsgrænser. Jeg kender bundgarnsfiskere, der hvert år kan samle en pose blink i deres bundgarns rad. Her skal holdes 75 m afstand.

Lad mig til sidst nævne at jeg, som mange andre af mine fritidsfiskervenner har været ude for selvtægthærværk på fuldstændigt lovligt grej.

Både politi og fiskerikontrol har fortalt mig at de kender til problemet, men som det siges, et ulovligt garn er et bevis i sig selv, en stangfisker der har fisket ulovligt eller øvet hærværk finder man alligevel ikke.

Altså, kære Ole Wisler, chip eller ikke chip, fej først for egen dør.

Er vi da helt fredløse?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce