En ordentlig ældre- pleje på sygehusene


En ordentlig ældre- pleje på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedspolitik

Over halvdelen af sygehusenes patienter er ældre mennesker. Derfor kan det undre, at der endnu ikke er vedtaget en ordentlig handlingsplan for denne store gruppe af patienter.

Sygehusene skal tilpasses de ældres særlige behov, så de får en kompetent og værdig behandling, mens de er indlagt. Det er nødvendigt, at sygehuspersonalet har en ordentlig viden om aldersrelaterede sygdomme, aldring og ældre særlige behov, så vi undgår at ældre bliver sendt hjem uden tilfredsstillende behandling.

Som situationen er nu er alt for mange hospitalsophold præget af overbelægning, uhensigtsmæssig indlæggelse, lang ventetid, ernæringsmæssig dårlig kost og manglende information. Dette kan de ældre ikke være tjent med, ligesom det sundhedsøkonomisk er ude i hampen. Det må gøres bedre. Socialdemokraterne i Middelfartkredsen foreslår derfor en yderligere specialisering og centralisering af afdelinger med særligt fokus på de ældres behov under forudsætning af, at det medfører en bedre og mere effektiv behandling af de ældre.

Ligeledes skal der være større fokus på et helt og samlet forløb, hvor der er sammenhæng i udredning, behandling, efterbehandling og pleje. Dette øgede fokus på ældreplejen skal følges op af en generel opgradering af det danske sygehusvæsen, så vi får sat en stopper for den nuværende udvikling mod et A og B-hold, hvor borgere med private sundhedsforsikringer tilgodeses i forhold til mere udsatte grupper som fx de ældre.

Bare de sidste fem år er en halv milliard af de offentlige sundhedskroner røget over til privathospitalerne i stedet for at komme os alle til gode. Og der er ellers brug for pengene i det offentlige sundhedsvæsen, hvor der er overbelægning på sygehusene så patienter ligger på gangene og har lang ventetid. Samtidig er ventelisterne til en lang række væsentlige operationer nu markant længere end de var i 2002.

Derfor har Socialdemokraterne foreslået, at vi bare i 2009 bruger 2,5 mia. kr. på at rette op på de dårlige forhold, men regeringen ville ikke være med og mener åbenbart ikke, at der er problemer i sundhedssektoren. I hvert fald vil de hellere prioritere fradragsordninger og skattelettelser end at stoppe denne uacceptable udvikling. Det mener vi ikke, vi kan være bekendt. Hverken over for ansatte, pårørende eller patienter ? unge som gamle.

En ordentlig ældre- pleje på sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce