Fyns Amts Avis mener: En borgmester-"opsigelse" med eftertanke
Af: Carsten Olsen , caol@faa.dk

Selv om det er kommet bag på alle - tilsyneladende endda også på hans egne partifæller i kommunalbestyrelsen - er det dybest set ikke nogen overraskelse, at Bjarne Nielsen (V) har valgt ikke at søge genvalg til borgmesterposten på Langeland.

Bjarne Nielsen meddelte torsdag aften, at han ikke genopstiller som Venstres spidskandidat i Langeland Kommune og henviste i en pressemeddelelse til, at "det sidste års tid som borgmester har berørt mig og mit helbred mere end forventet" .

Der har været adskillige møgsager med afsenderadresse på rådhuset i Rudkøbing.

Han udelukker ikke at fortsætte i kommunalpolitik. Men borgmester vil han ikke være.

"Opsigelsen" kommer efter et mildt sagt turbulent år på Langeland. Og et år, hvor Bjarne Nielsen og han forvaltning af embedet har været til diskussion.

Der har været adskillige møgsager med afsenderadresse på rådhuset i Rudkøbing, og borgmesteren må i sagens natur påtage sig sin del af skylden for en til tider håbløs håndtering af dem.

Det gælder ikke mindst de mange opsigtsvækkende sager, som nærmest tvang Udlændingestyrelsen til at fratage Langeland Kommune ansvaret for driften af en lang række asylcentre.

Der blev rejst tvivl om kommunens tilsyn med asylcentrene og viljen og evnen til at drive dem på et fagligt velfunderet grundlag. Og dét samtidig med, at kommunens og borgmesterens håndtering af kritikken var sendrægtig og præget af en betydelig grad af unødvendig lukkethed.

Der er i asylcentersagen eller nogen anden næppe grund til at tvivle på Bjarne Nielsens demokratiske sindelag og reelle hensigter.

Men han har også rendt sig staver i livet, og det har han først og fremmest sig selv at takke for.

Det var ikke nogen god idé for borgmesteren også at påtage sig jobbet som kommunaldirektør efter fyringen af den foregående af grunde, som offentligheden den dag i dag ikke har fået indsigt i. Og da slet ikke i en periode, hvor Langelands asylcentre forekom at være bygget på gloende pæle.

Og borgmesterens åbenbare vanskeligheder ved at håndtere kritik og en nærgående presse efterlod da heller ikke just indtrykket af en mand, der befandt sig godt i nogen af de to roller.

Kritikken af Bjarne Nielsens måde at forvalte borgmesterembedet på har langt hen ad vejen været berettiget.

Det har de personlige angreb, han også har måttet finde sig i, imidlertid ikke været.

Han har i den offentlige debat været genstand for den tilsvining, som lokalpolitikere efterhånden - og desværre - rent rutinemæssigt bliver udsat for.

Bjarne Nielsen nævner ikke specifikt den del i interviewet til avisen om sin afgang.

Men spiller den alt for grove og helt uacceptable tone i den offentlige debat en rolle i den, bør det blandt vælgerne give anledning til en eftertanke som den, der i påsken fik Bjarne Nielsen til at opgive forsøget på at blive genvalgt som Langelands borgmester.

Mere om emnet

Se alle
4
Efter kampvalg: Venstre klar med ny borgmesterkandidat

Efter kampvalg: Venstre klar med ny borgmesterkandidat

Venstre vælger ny borgmesterkandidat

Venstre vælger ny borgmesterkandidat

1
Lokaldebat: -Jan Ole Jakobsen kan blive øen en god borgmester

Lokaldebat: -Jan Ole Jakobsen kan blive øen en god borgmester