En omvendt Robin Hood


En omvendt Robin Hood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skatteforslag

De færreste går ram forbi i disse finanskrisetider. Heller ikke dansk mejeribrug, hvor vore virksomheder hver dag mærker den globale finanskrise, og hvor mælkeproducenterne oplever en mælkepris, der styrtdykker. En udvikling, der sætter den enkelte landmand under økonomisk pres i den daglige drift og forringer mulighederne for at bidrage positivt til samfundsudviklingen i lokalområdet. Produktionen af mejeriprodukter er med til at fastholde service og kulturelle aktiviteter på landet og er gennem sin lokale forankring en vigtig bidragsyder til samfundsudviklingen i landdistrikterne.

Dansk mejeribrug har som erhverv en stor samfundsmæssig betydning i denne sammenhæng. Det er derfor med stor undren, at vi i Mejeriforeningen gennemlæser skattekommissionens reformforslag, der rammer utroligt skævt.

Forslaget vil ramme hårdt i landdistrikterne og begave de stærke byområder ? der hvor udviklingen i forvejen trækkes hen. Her kan borgerne se frem til en lettelse i topskatten.

På landet betaler vi ikke topskat ? vi betaler regningen.

Skattekommissionens forslag er mange og ikke alle lige lette at tage alvorligt. Fx forslaget om at lægge afgift på køernes metanudledning. Men skulle man fra politisk hold falde for ideen, blegner smilet, for en afgift ville ramme urimeligt hårdt på landet, ligesom den foreslåede afgift på kvælstof i værste fald kan betyde tvangsauktioner med store værditab i landområderne til følge.

CO2-afgifter og spildevandsafgifter ville ramme danske erhvervsvirksomheder generelt - men igen - mange, hvis produktion omfatter en tung proces, ligger ude i landområderne. Afgifter på biobrændsler. Det vil både hindre og belaste den produktion, som ligger i landområderne. Et mindre transportfradrag foreslås også, og en beskæring vil mindske mobiliteten af den arbejdskraft, der bor på landet. Samlet vil forslagene give lavere beskæftigelse i vore landområder og bidrage til en yderligere skævvridning af Danmark. Det er svært ikke at kommet til at tænke på Robin Hood ? desværre med modsat fortegn end den oprindelige. For at vende den nuværende krise i verdensøkonomien bør man derfor styrke de gamle bærende erhverv i dette land, så de kan bidrage til en positiv udvikling - ikke skade dem!

En omvendt Robin Hood

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce