Efterårsferie


Efterårsferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en skrivende stund lakker det med enden af efterårsferien. Efterårsferien en noget helt særligt, det er måske fordi dagene kan nydes både ude og inde. Et dejligt skue er de familier, der holder ferie sammen med deres børn, og heldigvis er der mange, der både kan og vil tilbringe denne uge sammen med deres børn.

Vi, der bor på Ærø, ved naturligvis godt at vi bor et helt særligt sted. Det bliver man for alvor mindet om, når familien kommer på besøg. Fra det øjeblik færgen lægger til og gensynsglæden breder sig, overvældes jeg af børnenes begejstring og fortælleglæde, det er helt utroligt hvad de får ud af overfarten, det er noget helt andet end bil, bus og tog.

Når gæsterne er vel indenfor kommer det uundgåelige spørgsmål "Hvad skal vi lave?" Men, det er ikke et problem så længe der er et væld af tilbud til feriegæsterne "Tak for det".

Vi har naturligvis været ved stranden, samlet overvældende mængder af flotte sten, den ene smukkere end den anden, godt man ikke skal betale for overvægt på færgen. På Søbygaard så vi udstillingen af masker, der nok kunne sætte gang i fantasien og så måtte man oven i købet prøve dem, det gjorde lykke. En tur på de toppede brosten blev det også til, forretningerne med de fristende tilbud lokkede naturligt nok indenfor.

Skønt efterårsvejret artede sig vel, slap vi alligevel ikke for en regnvejrsdag, vi kørte en tur og så øens største græskar, sikke en basse, desuden andre som var snittet efter alle kunstens regler. Tanken vandrer en smut tilbage til barndommens roelygter, men, de gule græskar er nu ganske festlige.

Og hvad er bedre end et spil matador eller ludo, mens regnen siler ned? Når der så oven i købet vanker varm chokolade og hjemmebagte boller, så er dagen reddet.

Der er noget særligt ved at have tilrejsende gæster. Det kedelige er, at vi ikke ses så ofte. Det gode er, at de altid bliver og overnatter, der bliver tid og ro til den gode samtale. Vi får samlet op på alt det, der er sket siden sidst, vi får grinet og ordnet stort og småt. Jo, der er mange fordele ved at bo på Ærø.

Og når man har haft et par tøser på otte og tolv år på besøg, så begynder jeg at forstå ærøboerne, når de siger: "Vi glæder os, når vi modtager vore gæster ved færgen, men vi græder ikke, når vi sender dem af sted igen."

Det var den efterårsferie, det er nu godt vi har færgerne.

Efterårsferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce