Drømmer jeg


Drømmer jeg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- ELLER ER JEG VÅGEN? Ja i disse tider er det ofte, at disse ord fra Jeppe i baronens seng rinder mig i hu. For et par måneder siden sukkede erhvervsliv og regering efter ny arbejdskraft - jo før jo bedre.

Nu er det ganske andre toner, der lyder. Det er da godt, at vi ikke fik slæbt en masse ny arbejdskraft til landet for blot at sende dem hjem næste øjeblik, til skade for begge parter.

Drømmer jeg, eller hvad er det, der sker på tinge (altså vores ærværdige folketing), der skal sørge for, at vi alle har eller får det godt. Partierne oplever, at der pludselig bliver mandefald i deres respektive grupper, løsgængere drøner rundt på gangene og ved ikke alt det gode, de vil gøre for os alle - dersom vi vil stemme på dem næste gang.

Arbejdsløshed, recession, o.s.v. er emner, der optager de fleste, men især medierne. Dagligt bliver vi tudet ørerne fulde af de problemer, der er eller venter os. Resultatet er for mange, at vi bliver overforsigtige, glemmer at vurdere vores egen situation, handler måske i panik?

PANIKHANDLINGER ses mange steder. Eksempelvis er der nu tiltag fremme om, at den gode gamle Edison glødelampe skal forbydes ? totalt. Det er et godt grønt initiativ. Ifølge regeringen - men ikke særligt visionært! Det bliver morsomt at se kirkekronerne i hele landet, og Christianborgs ditto, udstyret med blåligt lysende energisparepærer - for ikke at tale om den berømte dansker PH?s utallige lamper, der direkte er konstrueret til glødelamper, jo, jo kom ikke her! At energisparepærer kan bruges mange steder, er der overhovedet ingen tvivl om, men det kræver omtanke. Og hvad med miljøet? De omtalte energisparepærer indeholder jo kviksølv samt diverse elektronikkomponenter. Er der styr på håndteringen af dette? ? der er jo ikke længe til miljøtopmødet, så dette problem bør da være løst, inden dette løber af stabelen - mener jeg.

UD OVER DETTE miljømæssige tiltag er der jo mange andre, der står for tur. Det er vist gået op for de fleste i dette land, at energibesparelser er en ting, der skal prioriteres højt. Dette bør selvfølgelig fremmes på bedste måde med tilskud, skattelettelser o.lign., men det bør ikke glemmes, at der rent praktisk er grænser for hvor meget der kan gøres set ud fra et økonomisk og ikke mindst arkitektonisk synspunkt. Det er vel de færreste der kan forestille sig landets kirker og slotte pakket ind i udvendig isolering for at skåne den indvendige arkitektur og miljøet?

Nå, men jeg overlevede julen trods den udtalte livsfare, der ifølge forskere er ved afbrænding af stearinlys: Kræft, åndedrætsbesvær, sorte lunger - og hvad ved jeg, er følgen af denne letsindige omgang med en ellers hyggelig tradition. Hvem ved, måske er det snart slut med den danske hygge? Så ses vi i diodelampernes kolde men energivenlige lys, når vi mødes. Og fortræng endelig tankerne om, at disse sikkert er fremstillet, monteret og pakket under usle forhold i et fjernt uland - måske oven i købet af uskyldige mindreårige.

Og hvorfor fryser de stadig i TV-byen? Det er da et helt nyt hus!

Nå det er sent, og jeg tager til drømmeland.

Drømmer jeg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce