Derfor gør vi sådan i Enhedslisten


Derfor gør vi sådan i Enhedslisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medlemsdemokrati

Medlemsdemokrati er i flere partier en saga blot. Pressen har da også helt accepteret, når Pia Kjærsgaard fyrer lokale partiformænd, eller når Ny Alliances stiftere tiltager sig absolut magt i det nye parti. Men når Enhedslisten holder fast i medlemsdemokrati, så vækker det stor undren i pressen, og Fyns Amts Avis' leder 16. oktober er ingen undtagelse. Lederen hæfter sig ved, at det er medlemmerne og ikke vælgerne der bestemmer, hvem der kommer i Folketinget for Enhedslisten. Det kræver en forklaring.

For det første er det altid partierne (medlemmerne eller ledelsen), der bestemmer hvem der bliver opstillet i hvilke kredse. Det er en illusion at tro at vælgerne alene sammensætter Folketinget. Med Enhedslistens nuværende seks mandater vil store dele af landets valgkredse være helt uden betydning for, hvem der kommer i Folketinget. Falder Enhedslistens mandater ikke nødvendigvis der, hvor Enhedslisten har flest vælgere. Derfor har vi valgt, at alle enhedslistens medlemmer årligt kan stemme på hvem der er vores spidskandidater. For at skulle sidde på et af vores alt for få mandater, er det vigtig at kandidaterne har organisationens opbakning. Det er urafstemningerne med til at sikre.

Asmaas kandidatur har fra starten været til debat i Enhedslisten. Der har ikke været særlige bagtanker med opstillingen, alene medlemmernes stemmer i urafstemningen. Vi forsøger at holde hovedet klart på trods af pressens useriøse hetz, men det ændrer ikke ved at vores spidskandidater skal have organisationens opbakning og skal være dem vi mener bedst fremfører Enhedslistens politik. Den omfattende polemik om Asmaa både i og uden for Enhedslisten, samt vores vælgeres bekymringer går naturligvis ikke henover hovedet på os. Derfor tager vi en ny urafstemning og et årsmøde. Her er alle folketingskandidaterne på valg. Det er lidt gammeldags uden spindoktorer og den slags, men vi satser på demokrati. Alle, der vil, kan være med – det kræver bare, at man melder sig ind.

Derfor gør vi sådan i Enhedslisten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce