Den fremstrakte knytnæve


Den fremstrakte knytnæve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen i Danmark er i en krise, der nu ser ud til at kunne blive langvarig, og uanset hvad forhandlingerne mellem de fire borgerlige partier måtte ende med, står en ting tydeligt frem. Nemlig den besynderlige mangel på såvel samarbejdsvilje som samarbejdsevne, som de fire partier har vist de seneste dage.

En ting er, at det tydeligvis er tre mod en i borgerlig blok. Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Venstre kan på ingen måde skjule den afsky, de tre partier sammen bærer mod De Konservative.

Alle tre partier har tydeligvis fejllæst modet hos Søren Pape Poulsen og hans konservative flok. Man troede åbenlyst ikke, at De Konservative vitterligt turde stille sig op imod V-regeringen ved at erklære mistillid til miljø- og fødevareminister Eve Kjer Hansen.

Planen var, at De Konservative skulle bøje af til sidst, at partiet så at sige kendte sin plads nederst i det blå hierarki, og at uprøvede Søren Pape Poulsen naturligvis ville rette ind, når det blev hedt.

I stedet holdt Pape fast. Dansk Folkeparti rystede på hovedet og betonede, at der da var vigtigere sager at tage sig af. Liberal Alliance, som har overtaget Dansk Folkepartis rolle med konstant at være på nakken af De Konservative, gjorde netop det og ledte efter ethvert kamera at ryste på hovedet overfor.

Og statsminister Lars Løkke rystede på hånden og besluttede at sætte regeringens liv ind på at undgå at give efter for De Konservative.

Dermed udstillede han på sæt og vis sin statsministerielle rådvildhed ved på et pressemøde efter 17 timers tavshed blot at fremlægge en simpel analyse.

På den ene side delte han ikke mistilliden til sin minister og ville derfor ikke skifte hende ud.

På den anden side ønskede han ikke et valg med risiko for at tabe det.

Derfor var pressemødets budskab, at han ville indkalde de blå partnere til et nyt forhandlingsmøde - ikke lige frem en nyhed, som normalt betinger sig pressemøder for blive meddelt.

Senere på dagen udspillede en dacapo sig, da mødet blev til en møderække startende torsdag eftermiddag.

Selv kaldte Løkke det en fremstrakt hånd mod K, men i så fald en knyttet fremstrakt hånd, må man sige.

For nogen stor forhandlingslyst, kunne man ikke aflæse i statsministerens bekymrede ansigtsfolder.

Snarere grundirritation rettet imod det lille støtteparti, men ret beset en irritation, som Løkke bør rette mod sig selv.

Nok besynger mange i Christiansborgmiljøet Løkkes evne til at forhandle sig ud af svære situationer, men de glemmer nok, at det dygtigste jo er ikke at ende i dramatiske situationer, hvor ministres eller sågar hele regeringens liv er på spil.

Under Thorning-regeringens virke, var det en yndet sport blandt de borgerlige at ryste på hovedet over den uprofessionalisme, Thorning ofte udviste.

Det kom en god løsning i morgen, som hun sagde, og det grinede mange af.

Den samme kritik kan nutidens opposition nu sende af sted mod den blå blok. Tilbage står en måbende befolkning, der med rette kan spørge: Hvad pokker har I gang i på Christiansborg?

FAA-LEDEREN

Fyns Amts Avis mener

Af Troels Mylenberg

chefredaktør

trmy@faa.dk

Den fremstrakte knytnæve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce