Debat om biler eller ej: Hvor er visionerne for torvet i Svendborg?


Debat om biler eller ej: Hvor er visionerne for torvet i Svendborg?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mogens Fenne-Frederiksen, Lehnskov Strand 37, Svendborg
Katrine Becher Damkjær
Debat FAA. 

Læserbrev: Den danske udgave af demokrati - folkestyre - udmærker sig ved, at de fleste politiske beslutninger er kompromiser, der forsøger at inddrage så mange borgeres ønsker, som det er muligt. Det er vel i den ånd, at der for nogle år siden blev indgået et kompromis, hvorved Torvet i Svendborg er bilfrit i en periode i sommertiden, medens et begrænset antal biler kan parkere på Torvet i de sure og kolde vintermåneder.

Et nyt spinkelt flertal i byrådet vil nu annullere dette kompromis. Torvet er et klassisk eksempel på, hvor uheldigt det er, at et så markant projekt blev gennemført med det mest spinkle flertal. Det har splittet byen, og det er blevet et ødelæggende fantasiprojekt, der ikke har udsigt til nogen lykkelig løsning. Nu skal bilerne med vold og magt væk, og så skal der være liv på Torvet. Til gengæld dør forretningerne omkring Torvet.

Man har fra starten skudt sig selv i foden ved at begrave havfruespringvandet i et hul i hjørnet af Torvet, i stedet for at lade det blive et brusende midtpunkt på Torvet. En sådan placering af springvandet ville ellers i tilgift kunne give plads til et begrænset antal parkerede biler langs butikkernes facader i den del af torvet, hvor de ville være langt mindre synlige.

Det er også interessant, at de fremmeste fortalere for et bilfrit torv blev valgt ind i byrådet med det spinklest mulige antal stemmer. Hvis deres såkaldte visioner virkelig havde opbakning i befolkningen, skulle man dog have forventet, at de var blevet båret ind i byrådet med overvældende opbakning.

Alligevel forlanger man diktatorisk en hurtig afgørelse uden videre diskussion. Er der ikke andre besindige medlemmer af det normalt midtersøgende Socialdemokrati, der kan se værdien af et kompromis, der nødvendigvis må inddrage andre hensyn, end fanatikernes idéer? Det er dog endnu yderst usikkert, hvad disse idéer går ud på. Foreløbig er det ikke blevet til ret meget andet end et par liggestole i sommermånederne.

Når nu bilerne kommer væk til sommer, kunne man til en begyndelse forestille sig, at der på det sted, hvor springvandet skulle have stået, blev opstillet en talerstol til fri afbenyttelse og underholdning for de tilstrømmende borgere og turister. Her kunne både tilhængere og modstandere af biler på Torvet få en gylden mulighed for, blandt andet, at fremlægge deres interessante idéer om, hvad der kan bringe liv på Torvet. For uden nogle mere konkrete og realistiske idéer og uden en folkelig opbakning bliver det hele bare en fuser.

Debat om biler eller ej: Hvor er visionerne for torvet i Svendborg?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce