Debat: Vores resultater er både blå og grønne


Debat: Vores resultater er både blå og grønne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Erling Bonnesen, medlem af Folketinget for Venstre, miljø- og fødevareordfører, Kløverbakken 12, Broby
Michael Bager
Debat FAA. 

Læserbrev: I 13 ud af de seneste 17 år har Venstre haft regeringsansvaret. I samme periode er andelen af grøn strøm i Danmark gået fra 16 procent i 2001 til knap 54 procent i 2016. Dermed er Danmark det eneste land i verden, der kan dække over 43 procent af vores elproduktion med strøm fra vindmøller. Det er ganske tæt på målsætningen om, at halvdelen af vores energi i 2030 skal komme fra vedvarende energikilder.

De flotte resultater er ikke kommet af sig selv. De skyldes en klar politisk vision om Danmark som grønt foregangsland. Ambitiøse mål og investeringer har fået det grønne iværksætteri til at blomstre, og det har betydet, at verdenssamfundet i dag ser Danmark som grønt epicenter. Det tiltrækker investeringer fra hele verden. Og det gør os til europamester i eksport af energiteknologier. Den danske klimaindsats når derfor langt ud over vores egne grænser, og kan tælles i mange arbejdspladser og eksportindtægter.

Venstre står fast på vores grønne vision. Vi vil blandt andet bygge verdens største havvindmøllepark, der vil kunne forsyne 800.000 husstande med grøn strøm. Det er et vigtigt skridt hen mod målet om uafhængighed både af fossile brændsler i 2050 og af importeret energi fra eksempelvis Rusland.

Det er vigtigt for Venstre, at regningen for den grønne omstilling ikke ender hos forbrugere og erhvervslivet i form af afgifter som hidtil. Vi har afskaffet både PSO- og forsyningssikkerhedsafgiften, og med energiudspillet sænkes energiafgifterne yderligere. Energien bliver derfor både grønnere og billigere.

Vores vision er klar: Danmark skal vedblive at være et grønt foregangsland. Det er godt for kloden og for erhvervslivet. Fremtidens vindmøller skal ud på havet, hvor der er god plads og rigeligt vind.

Debat: Vores resultater er både blå og grønne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce