Debat: Vindmølleproces bør gå om


Debat: Vindmølleproces bør gå om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Dorthe Ullemose, DF, Skårupøre Strandvej 100, Skårup
Mod-vindsmøller
Debat FAA. 

Læserbrev: Kære Venstre og Konservative, må jeg minde om, at én af årsagerne til, at kommunen trak byggetilladelsen til de to vindmøller på Tåsinge tilbage i sidste måned, var, at de to opstillere ville flytte møllerne ud af lokalplansområdet, fordi de ikke kunne overholde støjkravene - dette ville imidlertid betyde, at der skulle laves en ny lokalplan.

Derfor valgte de to opstillere i stedet, at ansøge om opstilling af de to vindmøller, men nu som værende prototyper med støjreduceret indstilling på den oprindelige placering.

Nu viser det sig så, at de to vindmøller heller ikke er prototyper, hvilket man i kommunen imidlertid havde baseret hele sagsbehandlingen på. Det er også dette, som kommunens medarbejder, Henning Mortensen, anfører i sin mail af 13. juli 2017 til de to opstillere. Grundlaget og forudsætningerne for de oprindelige ansøgninger er således ændret, og det er derfor, jeg mener, at processen må gå om.

Når jeg så samtidig tænker på den foreløbige årelange proces, der bestemt ikke har været uden fejl og mangler, er der efter min opfattelse også et hensyn at tage til naboerne, der alt andet lige må stå tilbage med en stor følelse af usikkerhed omkring den måde, som kommunen har håndteret denne sag indtil videre. Det er derfor vores pligt at sikre, at der er fuld tillid til processen, og at lokalplanens formålsbestemmelse, som jeg omtalte i mit seneste indlæg i FAA, bliver overholdt. Det er i alles interesse, ikke mindst med tanke på, at kommunen kan risikere diverse sagsanlæg og erstatningskrav i denne sag.

Debat: Vindmølleproces bør gå om

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce